Ντάξει πάππου, προς συζήτηση μπήκε το θέμα. Σίγουρα ο τύπος λέει και κουφά μέσα ή γενικολογίες, λέει όμως και κάποια τα οποία φαίνεται, δεν το γνωρίζω βέβαια, ότι έχουν επιστημονική βάση. Κάτι θα ξέρεις για να συγκρίνεις τα αποτελέσματα των φύλλων ελιάς στη κατσίκα με τα αποτελέσματα τους στον άνθρωπο. Άλλωστε, αυτό που μου έμεινε από εκεί, έχει να κάνει σχέση με τη διατροφή. Λιγότερη ζάχαρη, περισσότερα πράσινα. Σίγουρα αν ήταν αυτή η λύση στον καρκίνο, ήδη θα είχε βρει ο ξάδελφός μου την θεραπεία. Φαίνεται όμως ότι παίζει και το είδος της διατροφή μας ρόλο. Βέβαια θα μου πεις, όταν μέσα και έξω από το σπίτι, σχεδόν τα πάντα είναι καρκινογόνα, θα σε γλυτώσει η διατροφή σου ? η οποία μάλιστα πρέπει να είναι ΑΑΑ διαλογής ώστε να την πεις υγιεινή? Δεν νομίζω. Δεν είναι κακό όμως, όσο μπορούμε και ότι μπορούμε να το προσέχουμε. ΄Οχι ότι έτσι θα γλυτώσεις, απλά ένα λιθαράκι επιπλέον στην προσπάθεια για υγεία.
Παράδειγμα ο παππούς μου, ο οποίος ως ναυτικός-μηχανικός συνταξιοδοτήθηκε σχετικά νωρίς. Δεν ξέρω αν επηρεάστηκε, από τα φάρμακα στα βαπόρια, κοντά όμως τα 20 χρόνια μετά τη σύνταξη, ήταν όλο σπίτι - βόλτες - εξοχικό, No coffee, No smoking, No drinking alcohol, η διατροφή του ισορροπημένη, γενικότερα χαρούμενος και ανοιχτός άνθρωπος. από υγεία μας έβαζε όλους ομαδικώς κάτω, Παρ' όλα αυτά όμως έφυγε ξαφνικά σε 3 μήνες από καρκίνο στον εγκέφαλο. Ο γιατρός είπε, ότι πρέπει να το είχε κάποια χρόνια. Πολλές φορές αναρωτιέμαι, αν τελικά δεν ήτανε από κάποια περιστατικά στα βαπόρια, πως γίνεται ένας άνθρωπος, που μέσες άκρες, κάνει μία ζωή πρότυπο σε σχέση με πολλούς άλλους, πάει στα θυμαράκια από καρκίνο.
Μιας και το ανέφερες, οι κατσίκες από τι τον πάθαιναν τον καρκίνο ? έχει βρεθεί άκρη ?