Αποστολέας Θέμα: "ψαρας" -μολις 30αρης- ζητει την επιεικεια και τα φωτα σας  (Αναγνώστηκε 14919 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rockprince

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
στην "τρυφερη" ηλικια των .... 30 εφαγα κι εγω την πετρια να παρω μιαν ηλεκτρικη να γουσταρω,διχως ομως να'χω το παραμικρο χαμπαρι.ξεκαθαριζω οτι "στοχος" θα ηταν να ..... "κατακρεουργησω",στην αρχη τουλαχιστον,κομματια των acdc,motorhead,rainbow,deep purple,iron maiden,judas priest,rory gallagher κλπ.θα'θελα να μου πειτε  η κιθαρα αυτη,που ζαχαρωνω εδω και κατι βδομαδες,εχει τα "φοντα" να αντεπεξελθει αξιοπρεπως στις απαιτησεις,που σας περιγραφω παραπανω?
http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_m50_blue_satin.htm

θα μου πειτε και να τις εχει τις προοπτικες η κιθαρα,δεν τις εχεις εσυ!προς το παρον κυριοι,προς το παρον ....  :roll :yeah

γενικα,σαν οργανο τα αξιζει τα λεφτα του και δη για τελειως νεοπα?καλως ή κακως ο πληρως ασχετος υποψηφιος αγοραστης βασιζεται αποκλειστικα σε κατι,που τερπει το ματι του.και η συγκεκριμενη μου το ' κανε το eye - click!  ;) ;)

καθε απαντηση - συμβουλη - αντιπροταση καλοδεχουμενη.κι αν μπει κανενας στον κοπο να απαντησει,παρακαλω οσο απλουστερα και πιο "εκλαϊκευμενα" γινεται.σας ευχαριστω και καλως σας βρηκα.

Αποσυνδεδεμένος Μητσάκος

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Κιθαρίστας της κακιάς ώρας...
    • Προφίλ
Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος να κοιτάς κιθάρα με τρέμολο, δες κάτι με σταθερή γέφυρα. Πχ:

http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_mh50_nt_bch.htm

http://www.thomann.de/gr/ibanez_grgr121exbkn.htm

http://www.thomann.de/gr/cort_kx5_bk.htm

http://www.thomann.de/gr/jackson_js32rt_dinky_tb.htm

Ενισχυτή έχεις?

If music be the food of love, play on,
Give me excess of it; that surfeiting,
The appetite may sicken, and so die...

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
τσουκου.ξεκιναω απο την κιθαρα και προτιθεμαι να δωσω μεχρι ενα 150αρι-200αρι για ενισχυτη.το μπατζετ θα κινηθει γυρω στα 400 γιουρια.απλα η συγκεκριμενη μου χτυπησε πολυ στην οψη.beauty.προφανως ομως επειδη δεν ειναι πρωτευουσα η εμφανιση και μονο,ζητω αποψεις.στην - πιο αρχικη δε γινεται - φαση που ειμαι το τρεμολο συνιστα μειονεκτημα?
« Τελευταία τροποποίηση: 27/07/10, 23:53 από rockprince »

Αποσυνδεδεμένος Eddie~Maiden

• Παλιός
  • blah blah blah
    • Προφίλ
Για μενα ενα τρεμολο σαν της Fender δν νομιζω να ειναι καποιο προβλημα... περνας τις χορδες απ την τρυπουλα κ τελειωσε. Εκτος αν μιλαει για Floyd Rose o φιλος mits@kos.

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_bullet_strat_hss_rw_bsb.htm   κατι τετοιο δλδ δν μου φαινεται προβλημα!
Dave who? Murray? Mustaine? Gilmour?

Αποσυνδεδεμένος Rosstrobon

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Kαλησπερα φιλε και καλως ηρθες...

Γενικα το budjet σου σου δινει αρκετες δυνατοτητες και το θεωρω αρκετα ικανοποιητικο για αρχη.Μπορεις να παρεις εναν παρα πολυ καλο ενισχυτη και μια καλη κιθαρα.

Απο ενισχυτη θα δεις κατι σε moddeling κατα την γνωμη μου.Εδω μπορεις να δεις τον Vox VT,τον Peavey Vypyr και τον Roland Cube.Ποσα watt θες θα δεις.Νομιζω πως τα 30 παντως ειναι μια χαρα.

Επειτα για κιθαρα.Προτεινω μια στρατ style με εναν διπλο στη γεφυρα και 2 μονους.Ωστε να βγαζεις και πιο hard ηχο που θες.Εδω παρα πολυ καλα λογια εχω ακουσει και προτεινουν τα παιδια αρκετα τις Fender Squier.Εχω παιξει και εγω με τετοια και μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις.Επειτα και για τις Vintage εχω διαβασει πολυ καλα πραγματα...

Καλες αγορες :)

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
Aπό τη στιγμή που κινείσαι και στο χώρο του κλασσικού ροκ (Gallagher, Deep Purple, Rainbow), η γνώμη μου είναι ότι θα ήταν καλύτερα να μην επιλέξεις μια μεταλλοκιθάρα όπως οι ESP ή η Jackson και η Cort KX5 που προτείνει ο mits@kos. Στα 200 Ευρώ για θα σού έλεγα να κοιτάξεις για μια κιθάρα με διπλό και μονούς μαγνήτες, όπως οι εξής:

Ιbanez GSA-60
Ίσως όχι τόσο μουράτη όσο η ESP, αλλά μια πολύ καλή και ευέλικτη κιθάρα. Διατίθεται επίσης σε άσπρο και μαύρο χρώμα.

Cort G210
Mια κιθάρα σε προσιτή τιμή και με τη γνωστή ποιότητα κατασκευής της Cort.

Κramer Focus VT211S
Αν θέλεις κάτι αξιοπρεπές αλλά εξευτελιστικά φτηνό.
« Τελευταία τροποποίηση: 28/07/10, 01:39 από Απόλλων »
Διψάς και δεν το ξέρεις...

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
ευχαριστω κατ'αρχην για τις απαντησεις παιδες.συμπαοκι μου Rosstrobon προς strat κατευθυνομαι κι εγω.διαβασα και τον οδηγο "επιβιωσης" για αρχαριους του johnie darko,αλλα οσο κατατοπιστικα κι αν τα γραφει ο φιλος,ειναι τελειως μανικι για καποιον ανιδεο να λαβει υποψιν και να αξιολογησει ολες αυτες τις παραμετρους  που θιγει,κατα την αγορα του οργανου.ποσο μαλλον,αν δεν εχει ο υποψηφιος αγοραστης και καποιον απο κοντα γνωστη του "σπορ" κατα τις δοκιμες των κιθαρων,οπως παροτρυνουν οι παντες τους newbies να κανουν (να παιρνουν δλδ σβαρνα τα μαγαζια και να δοκιμαζουν.σωστο κι αυτο,αλλα περα απο το πως σου "καθεται" η κιθαρα,με τί αλλες περγ**ηνες να αξιολογησει καποιος αδαης ολα τα αλλα?)

απολλωνα,επειδη διαβαζοντας σωρεια ποστς μπερδευτηκα,τελικα υπαρχουν κιθαρες "εντεταλμενες" να υπηρετουν καλυτερα συγκεκριμενους ηχους?χαρακτηριζεις αυτην που παραθεσα με το λινκ μεταλλοκιθαρα (λες οι esp).δλδ στα ακουσματα,που κινουμαι,δεν ανταποκρινεται διολου η εν λογω?ή απλα ειναι αποτεσματικοτερη στο μεταλ?ληφθηκαν ασφαλως υποψιν και οι προτασεις σου.ευχαριστω για την κατανοηση.

Αποσυνδεδεμένος Dr Bluz (G.K.)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
Οι LTD κιθαρες ειναι μια χαρα τοσο οπτικα οσο και κατασκευαστικα...
Απλα ειναι περισσοτερο metal oriented...Θα σε βγαλουν μια χαρα στα γκαζια αλλα χωλαινουν αρκετα αν επιχειρησεις να βγαλεις πιο vintage ηχους...
Επισης να σου τονισω πως ειναι η πρωτη φορα που ενας αρχαριος ξεκιναει με ΣΩΣΤΗ βαση δηλαδη τα πολλα λεφτα να πανε στον ενισχυτη..!
Κανεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και να ξερεις πως θα ανταμειφθεις για αυτο.
Επειδη ομως το παρον θεμα το ανοιξες για κιθαρα στη θεση σου θα επαιρνα μια strat με ενα διπλο (humbucker) μαγνητη στη γεφυρα αν ηθελα κατι πιο vintage.
Για μια πιο μοντερνα strat υπαρχουν οι Ibanez που σου ειπε ο Απολλωνας.

Επισης κοιτα και καμια με 2 διπλους γιατι μπορει να εισαι και οπαδος των humbuckers. Κρινοντας βεβαια απο το Rory μαλλον για strat σε βλεπω... ;)

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
οποτε,συμφωνεις με απολλωνα να την βαλω στον "παγο" την esp υποθετω.η αληθεια ειναι οτι το χωρο του μεταλ δεν τον κατεχω,αλλα μου αρεσουν καποια πραγματα.ενταξει,περαν των maiden,που τους εχω πολυ ψηλα,κατα τα λοιπα λιγα πραγματα.να κανω μια "κομβικης" (για μενα) ερωτηση?για acdc και motorhead,με τους οποιους εχω ερωτα,οι μεχρι τωρα "προτασεις" ενδεικνυνται?σ'αυτο ειμαι ..... αδιαπραγματευτος.  ::) :)
και μιλαω σοβαρα.

Αποσυνδεδεμένος Μητσάκος

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Το θέμα είναι ότι ένας φίλος μια χαρά παίζει Gallagher με μια Ibanez RG1570 με H-S-H configuration μέσα από έναν Yamaha Solid State ενισχυτή (μου διαφεύγει το μοντέλο, αλλά πολύ ωραίος ήχος), ενώ υπάρχουν και Maiden, Priest, Motorhead στην εξίσωση.

Μια Strat H-S-S είναι όντως καλή ιδέα, αρκεί να βολεύεται κανείς με το μανίκι τους.

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
απολλωνα,επειδη διαβαζοντας σωρεια ποστς μπερδευτηκα,τελικα υπαρχουν κιθαρες "εντεταλμενες" να υπηρετουν καλυτερα συγκεκριμενους ηχους?χαρακτηριζεις αυτην που παραθεσα με το λινκ μεταλλοκιθαρα (λες οι esp).δλδ στα ακουσματα,που κινουμαι,δεν ανταποκρινεται διολου η εν λογω?ή απλα ειναι αποτεσματικοτερη στο μεταλ?ληφθηκαν ασφαλως υποψιν και οι προτασεις σου.ευχαριστω για την κατανοηση.

Η δική μου άποψη είναι ότι κιθάρες όπως οι περισσότερες ESP, Jackson, Schecter, κλπ, καθώς και η Cort KX5 (εξαιρετικό όργανο), είναι καθαρά προσανατολισμένες σε metal ήχους και όπως σωστά λέει και ο G.K., αν προσπαθήσεις να παίξεις κάτι σε πιο vintage στυλ δύσκολα θα πετύχεις έναν αυθεντικό ήχο. Έχουν περάσει από τα χέρια μου και τέτοιες κιθάρες, η επιλογή των οποίων έγινε με κριτήριο και την εμφάνιση (μεγάλο λάθος), και τελικά έφυγαν γιατί δεν με ικανοποιούσαν από πλευράς αίσθησης και ήχου. Πιστεύω λοιπόν πως μια τέτοια κιθάρα θα σε καλύψει για κάποια από τα είδη που θέλεις να παίξεις, αλλά για κάποια άλλα δεν θα είναι η ιδανικότερη επιλογή.

Αντίθετα με μια κιθάρα που έχει συνδυασμό μονών και διπλών μαγνητών είσαι καλύτερα εξοπλισμένος για να καλύψεις μια πολύ μεγαλύτερη γκάμα ήχων. Επιπλέον, από τη στιγμή που έχεις μια πεταλιέρα η οποία είναι ικανή να σού δώσει αρκετή παραμόρφωση, δεν χρειάζεσαι οπωσδήποτε μαγνήτες με πολλά γκάζια. Aυτό το λέω γιατί ακόμα και τον ήχο των AC/DC και των Motorhead θα μπορέσεις να τον πετύχεις με την πεταλιέρα, ακόμα και αν δεν έχεις μια κιθάρα που μπορεί από μόνη της να σού δώσει τα συγκεκριμένα ηχοχρώματα. Για μένα λοιπόν μια καλή επιλογή θα είναι ακριβώς μια πιο μοντέρνα εκδοχή της κλασσικής strat, με ένα διπλό και δύο μονούς μαγνήτες όπως αυτές που παρέθεσα. Αν είχες μεγαλύτερο προϋπολογισμό, θα σού έλεγα να κοιτάξεις και κάποιες λίγο πιο ακριβές Ibanez , όπως η SA260 και η SAS36FM, που είναι τουλάχιστον ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Για τις δικές σου ανάγκες όμως, ακόμα και οι κιθάρες των 150-200 Ευρώ σίγουρα θα είναι ικανοποιητικές.
« Τελευταία τροποποίηση: 28/07/10, 02:21 από Απόλλων »

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
σ'ευχαριστω για τις κατατοπιστικες σου κατευθυνσεις απολλωνα.αν δε βαριεσαι καιι οποιος αλλος φιλος εννοειται φυσικα,μετα χαρας ακουω και αλλες "αξιολογες" προτασεις για κιθαρες μεχρι βια though 270-280-μαξ 300 γιουρια.  8) 

« Τελευταία τροποποίηση: 28/07/10, 02:58 από rockprince »

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Στα 300 Ευρώ, oι δικές μου επιλογές για μια strat θα ήταν η Ibanez SA260 που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμά μου ή μια Squier Classic Vibe Strat. Η τελευταία δεν έχει διπλό μαγνήτη, αλλά είναι μια εξαιρετική κιθάρα για τα λεφτά της. Μια άλλη ενδιαφέρουσα κιθάρα με διπλό μαγνήτη στη γέφυρα είναι και η Squier Vintage Modified HSS. Τέλος μια ακόμα καλύτερη κιθάρα κατασκευαστικά και σε πιο συμφέρουσα τιμή είναι η Cort G250. Aν θέλεις μια κιθάρα με πιο κλασσικό στυλ και ήχους stratocaster με το πρόσθετο πλεονέκτημα ενός διπλού μαγνήτη, πιστεύω ότι αυτή είναι ίσως η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα λεφτά (220 Ευρώ μαζί με τα μεταφορικά) και σίγουρα μια πολύ καλή πρώτη κιθάρα. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο μοντέρνο, τότε μάλλον πας για Ibanez.

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
οι περαντζαδες  στα sites δινουν και παιρνουν λεμε.ριχνω κατι ματιες τωρα σε αντικειμενα "ποθου" και δε θελω να ξεφυγω.πολλες οι προκλησεις ρε γμτ.πρεπει ομως να φανω δυνατος.παρεμπιπτοντως,επειδη βλεπω οτι ασπαζεστε παιδες τη λυση στρατ hss (τι γραφω και δεν πεφτει διαδικτυακη φωτια να με καψει παναθεμα με),ριχνοντας ενα βλεφαρο σε προσιτες ibanez βλεπω οτι εχουν 2 διπλους και ενα μονο μαγνητη.το οποιο ποιες ακριβως ..... πρακτικες συνεπειες ειπαμε πως εχει??

Αποσυνδεδεμένος Μητσάκος

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Οι μονοί μαγνήτες κατά κανόνα έχουν μικρότερο output ("βρωμίζουν" λιγότερο και βγάζουν χαμηλότερη ένταση) και δίνουν έναν "σκαστό" ήχο, όχι τόσο παχύ και γεμάτο δίνει ένας διπλός. Οπότε είναι καλύτεροι για είδη που δε χρειάζονται ιδιαίτερη παραμόρφωση, απλά αυτό το "σκάσιμο", πχ AC/DC.

Αυτό το αποτέλεσμα βέβαια μπορείς να το πάρεις και με μια Η-Η κιθάρα που έχει coil split στους μαγνήτες, οπότε είναι σαν να παίζεις με 2 μονούς ταυτόχρονα. Η κιθάρα μου είναι  H-S-H κι όποτε θέλω έναν πιο rock/bluesy ήχο, παίζω με το μονό και το splitαρισμένο bridge διπλό.

Σκέτος ο μονός δε μου αρέσει καθόλου, είναι πολύ ψόφιος για τα γούστα μου. Στα καθαρά όμως ακούγεται καλύτερα από κάθε άλλο συνδυασμό που μπορώ να έχω.

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
οκ,αντιληπτο (περιπου).αρα,υπαρχει η δυνατοτητα και με HSH κιθαρα να παιξω τις "βρωμιες" που γουσταρω,ε?για να μην περιορισω το ψαξιμο σωνει και καλα σε ΗSS το λεω.

ασχετο αλλα παντως οι esp γενικα αιχμαλωτιζουν τις οπτικες μου αισθησεις .....

Αποσυνδεδεμένος Μητσάκος

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Εσύ ξέρεις σε τι δίνεις προτεραιότητα. Αν μπορείς άκου από κοντά και κάποιες. Κοίτα πάντως και κάτι σαν κι αυτό:

http://www.thomann.de/gr/ibanez_grg270b_bkn.htm

Αποσυνδεδεμένος Kosthrash

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Guitarholic
    • Προφίλ
Καλη αρχη φιλε μου και απο εμενα! (Και να θυμασαι ποτε δεν ειναι αργα για να αρχισεις... ;) )

Η δικη μου συμβουλη (φιλικα παντα) ειναι να παρεις οποια κιθαρα α) σε ελκυει οπτικα να την αρπαξεις και να παιξεις, β) Σε βολευει ταυτοχρονα και στο κρατημα (πχ δεν ειναι πολυ χοντρο ή πολυ λεπτο το μπρατσο της, ή πολυ φαρδια/στενη  η ταστιερα κτλ) Τωρα μην κολλησεις στο αν πχ ειναι σχεδιασμενη για μεταλ ή αν ειναι για κλασσικο ροκ - υπαρχουν strat με 3 διπλους μαγνητες σε μεγεθος μονου πχ αυτη: http://www.dv247.com/guitars/squier-deluxe-hot-rails-strat-electric-guitar-olympic-white-rosewood-neck--42571

me 3 Duncan Designed Hot Rails Humbuckers.

Παντως αφου σου αρεσουν οι ESP (LTD ειναι η φθηνη σειρα της που κατασκευαζεται Κινα - μια χαρα οργανα ειναι) χτυπα μια, απλα οπως ειπε και ο Mits@kos επειδη σε αυτη την κατηγορια τιμης το τρεμολο συνηθως δεν ειναι ποιοτικο θα σου ξεκουρδιζεται συχνα, οποτε προτιμησε μια με σταθερη γεφυρα, οπως την MH-50NT ή την H-51:

http://www.dv247.com/guitars/esp-guitars-ltd-h-51-electric-guitar-electric-blue--46953

Παντως εαν σε ενδιαφερει να παιζεις εστω και λιγα καθαρα, κοιταξε μια κιθαρα με εστω και εναν μονό μαγνητη (HSS ή HSH).

Εισαι σε σωστο δρομο παντως (ο ενισχυτης ή η πεταλιερα σου θα σου δωσει το 80% του τελικου σου ηχου, οποτε καλο ειναι να υπολογιζεις και 200-300 ευρω για λοιπο εξοπλισμο περα της κιθαρας  ;) ;D )

Rock on! :bass
« Τελευταία τροποποίηση: 28/07/10, 07:47 από Kosthrash »
Life is too short for bad tone

Αποσυνδεδεμένος Kosthrash

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Guitarholic
    • Προφίλ
Συμπληρωματικα στα ανωτερω, μπορεις να ξεκινησεις με ενα σετακι στα 200 ευρω περιπου επιλεγοντας αυτη την κιθαρα που σου προτεινε και ο Απολλων παραπανω:

http://www.dv247.com/guitars/kramer-focus-vt-211s-electric-guitar-black--66318

Και για ενισχυτη εναν "γενικης Χρησης" (ή αλλιως Μπορω-να-βγαλω-σχεδον-ολους-τους-ηχους-και-εφε-οικονομικα ενισχυτη ;D )

http://www.dv247.com/guitars/peavey-vypyr-15-guitar-amp-combo--53192

Τα οποια ειναι ιδανικα για αρχη (και θα τα κρατησεις και για home practice ακομα και οταν αναβαθμισεις τον εξοπλισμο σου αργοτερα) ωσπου να μαθεις να παιζεις τα αγαπημενα σου κομματια και να μαθεις ποιοι ηχοι σου αρεσουν και ποιες θα ειναι οι ηχητικες σου προτιμησεις σε μετεπειτα εξοπλισμο... βεβαια μπορει να μεινεις ικανοποιημενος και με αυτα και να μην χρειαστει να παρεις τιποτε αλλο (αν και δυσκολο το βλεπω εαν εχεις 'πωρωθει' με την ηλεκτρικη οπως και οι περισσοτεροι απο εμας εδω μεσα  :D :D :D )
« Τελευταία τροποποίηση: 28/07/10, 08:23 από Kosthrash »
Life is too short for bad tone

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
Συνηθως, σε κατι τετοια θεματα, διαβαζουμε τυπους που εχουν ακουσει 1-2 πραγματα, νομιζουν οτι ξερουν τα παντα κ πανε τυφλοσουρτη να παρουν κιθαρα, με αποτελεσμα να μην ακουν κουβεντα απο τους πιο εμπειρους σε αυτα...ωστοσο, κατι τετοιο δε συμβαινει με το φιλο rockprince...καλως ηρθες στο χωρο της ηλ. κιθαρας!!

Απο την αλλη ομως, ολες αυτες οι απαντησεις με εκαναν λιγο να σκεφτω...για εναν αρχαριο που μολις ξεκιναει, τι νοημα εχει να παρει μονο ή διπλο μαγνητη, καλο ή μετριο ενισχυτή?? Δε μιλάμε να παρει κατι που δν αξιζει τα λεφτα του, αλλα με το αυτι του θα καταλαβει τη διαφορα?? Ουτε στο ελαχιστο, αν θελετε τη γνωμη μου...

Δε λεω οτι ειναι λαθος ολη αυτη η συζητηση που γινεται, αλλα νομιζω οτι ειναι καπως υπερβολικη...σιγουρα οι humbuckers εχουν περισσοτερο ογκο κ λιγοτερο θορυβο, σιγουρα οι μονοι βγαζουν πιο vintage και funk ηχους, αλλα πιστευετε οτι ενα παιδι που ειναι καινουργιο στο χωρο, θα μπορεσει να πετυχει τον ηχο αυτο?

Αποσυνδεδεμένος Dr Bluz (G.K.)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
Οποτε συμφωνα με τη γνωμη σου δεν εχει διαφορα ειτε του πουμε να παει προς κατι τετοιο...
http://www.thomann.de/gr/bc_rich_asm_standard.htm

Η τετοιο...   http://www.thomann.de/gr/fender_squier_bullet_strat_rw_bk.htm

Αφου οτι και να παρει δεν προκειται ΑΡΧΙΚΑ να το αξιοποιησει 100%... :-\

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Οποτε συμφωνα με τη γνωμη σου δεν εχει διαφορα ειτε του πουμε να παει προς κατι τετοιο...
http://www.thomann.de/gr/bc_rich_asm_standard.htm

Η τετοιο...   http://www.thomann.de/gr/fender_squier_bullet_strat_rw_bk.htm

Αφου οτι και να παρει δεν προκειται ΑΡΧΙΚΑ να το αξιοποιησει 100%... :-\

Oχι 100%, ουτε στο 50% μη σου πω...κ οχι μονο αρχικα, ισως κ τελικα, γιατι κατα πασα πιθανοτητα την κιθαρα καποιος την αλλαζει πριν καταληξει απολυτα σε θεμα ηχου, για να μην πω για παιξιμο. Αλλα αφου θες να το θιξουμε, διαφορα μπορει να εχει ουσιαστικα για σενα κ για μενα, για εναν αρχαριο ομως δε θα εχει...οποιος πει οτι θα καταλαβαινε διαφορα ενος μονου κ ενος διπλου μαγνητη στις ιδιες ρυθμισεις ενος ενισχυτη στις πρωτες ωρες που εκατσε να ασχοληθει, ειναι απλα ψευτης...

Κ αυτο ισχυει κ αλλου...στο παχος του μπρατσου, στο radius της ταστιερας κλπ. Αλλα πες μου, πιστευεις οτι ενα παιδι που ειναι καινουργιο στο χωρο, θα μπορεσει να πετυχει τον ηχο αυτο που ψαχνει με τον πρωτο του ενισχυτη και την πρωτη κιθαρα? Ασχετα ποσο κοστιζει κ ποσο καταλληλο ειναι για αυτο που θελει?

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
Bασικα, αναλογως του τι θες να παιξεις, εχει πολυ μεγαλη σημασια τι κιθαρα θα παρεις, ακομα κι αν εισαι αρχαριος κι αυτο γιατι αν πχ προσπαθεις να φτιαξεις ηχο Metallica με μια strat κιθαρα, θα δυσκολευτεις πολυ για να πετυχεις ικανοποιητικο ηχο, ΕΙΔΙΚΑ αν εισαι αρχαριος και δεν γνωριζεις πως συμπεριφερονται οι διπλοι, πως οι μονοι και τι πρεπει να κανεις για να κανεις τους μονους να ακουγονται σαν διπλοι κοκ
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
πιθανολογω φιλε μου _KAMELOT_,προσωπικα απαντωντας,πως ΟΧΙ,δεν προκειται.απλα επειδη τυχαινει να μην ξερω κανεναν,που να μπορει να με κατατοπισει επι του θεματος,ζητω γνωμες ουτως ωστε η αγορα,που θα κανω ΤΩΡΑ,να μην αποδειχτει ατυχης στο εγγυς μελλον βασει των προτιμησεων μου σε ηχους,που ψηνομαι να γρατζουνησω στο εργαλειο.ενταξει,τωρα οντως δε θα'μαι εις θεση να παρω γραμμη γενικα τι γινεται,αλλα (θελω να ελπιζω) σε καποιο καιρο κατι θα σκαμπαζω.οποτε η επιλογη που θα κανω θα'θελα,παντα με το βλεμμα στο ..... μελλον,να'ναι οσο πιο ορθολογικη γινεται.γι'αυτο διαβαζω με περισσο ενδιαφερον οσα λετε.και σας ευχαριστω ολους για την ..... υποδοχη.  8)

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
πιθανολογω φιλε μου _KAMELOT_,προσωπικα απαντωντας,πως ΟΧΙ,δεν προκειται.απλα επειδη τυχαινει να μην ξερω κανεναν,που να μπορει να με κατατοπισει επι του θεματος,ζητω γνωμες ουτως ωστε η αγορα,που θα κανω ΤΩΡΑ,να μην αποδειχτει ατυχης στο εγγυς μελλον βασει των προτιμησεων μου σε ηχους,που ψηνομαι να γρατζουνησω στο εργαλειο.ενταξει,τωρα οντως δε θα'μαι εις θεση να παρω γραμμη γενικα τι γινεται,αλλα (θελω να ελπιζω) σε καποιο καιρο κατι θα σκαμπαζω.οποτε η επιλογη που θα κανω θα'θελα,παντα με το βλεμμα στο ..... μελλον,να'ναι οσο πιο ορθολογικη γινεται.γι'αυτο διαβαζω με περισσο ενδιαφερον οσα λετε.και σας ευχαριστω ολους για την ..... υποδοχη.  8)

Προς Θεου, δν αναφερομαι προσωπικα σε εσενα και το κυριοτερο, αυτο που λεω εχει να κανει με εμας τους "παλιους" που συμβουλευουμε τους νεους...και γενικα, ανεφερα οτι δν ειναι λαθος αυτο που γινεται, απλα νομιζω οτι στεκομαστε πολυ σε λεπτομερειες που ενας αρχαριος δε θα καταλαβει...κ το λεω επειδη κ εγω αρχαριος υπηρξα και μη σου πω οτι ακομα αρχαριος ειμαι!