Οσο για τους κριτες, σε ορισμενους διαγωνισμους οντως συμμετεχουν ανθρωποι που ανηκουν στο εμπορικο στερεωμα της μουσικης στην Ελλαδα. Οπως και καθε διαγωνισμος, ετσι κι αυτος που γινεται για το kithara, απαιτει μελη στις κριτικες του επιτροπες που να εχουν μια επαφη με τον "εξω" εμπορικο κοσμο
Ομως κανεις τους δεν εκανε αμεσα διαφημιση για το CD ή τη δουλεια του γενικοτερα μεσα στο kithara. Και η παρουσια τους σε ενα διαγωνισμο δεν αναιρει την ιδεα του διαγωνισμου.
--- Όσο γι αυτά τα 2 είναι πυρηνική βόμβα έτοιμη να σκάσει! Από την μία λες, ανήκουν στον εμπορικό κόσμο, από την άλλη λες έχουν επαφή με τον εμπορικό κόσμο, παραπάνω λες ότι όποιος μπαίνει στο Kithara.gr, αφήνει εκτός την εμπορικότητα του, αλλά το kithara.gr ΑΠΑΙΤΕΙ τέτοια μέλη στις κριτικές επιτροπές!
Μπορεί κανείς τους να μην έκανε άμεσα διαφήμιση για το CD τους, αλλά τους επιλέξατε, γιατί ακριβώς έχουν κάνει διαφήμιση στο CD τους, εκτός του Kithara.gr, έχουν ακολουθήσει τον εμπορικό δρόμο και πρέπει και αυτοί να σας κρίνουν, όχι μόνο μη εμπορικοί μουσικοί - ακροατές. Αλοίμονο βέβαια αν θα βρούμε και κάποιον τέτοιο! ---
Εδω κανεις λαθος, διοτι μια κοινοτητα forum θα ειναι περιπου ιδια με μια πραγματικη μικροκοινωνια. Κι επειδη το kithara μετραει καποια χρονακια ( τα μαθατε; 10 χρονια

), οι φιλιες που εχουν αναπτυχθει ειναι πιο ισχυρες απο τη κριτικη μιας μουσικης αναλογα με την εμπορικοτητα της

Και η εννοια της "γκλικας" εδω μεσα δεν ειναι "α, αυτος ειναι δικος μας, ψηφισε τον" αλλα "ο Θανασης ειναι γ**ω τα παιδια, τον Γιωργο δεν τον ξερω ειναι πιο νεος..οκ, ας ψηφισουμε τον Θαναση" ( τυχαιο ονομα

).
Μην παιζεις με τα λογια μου για να προωθησεις μια ιδεα που θυμιζει πολυεθνικη εταιρια με μετοχους που ψηφιζουν ποιος και ποσο θα παραμεινει στην...αγοραστικη επιφανεια!
--- Α μάλιστα, παρόλα αυτά λοιπόν, το Kithara.gr, είναι ένα μέρος με πραγματικούς μουσικούς, που αφήνουν την εμπορικότητα απέξω, ασχολούνται μόνο με την μουσική, οι δε ακροατές, κρίνουν και επεξεργάζονται σχολαστικά την μουσική αλλά τελικά οι απόψεις τους, είναι οι παραπάνω! Μιλάμε για πολύ διαστροφή!
Το θέμα είναι ότι δεν με νοιάζει πόσο θα παραμείνει κάποιος στην αγοραστική επιφάνεια, αδιαφορώ πλήρως γι αυτό. Εμένα με νοιάζει ποιος θα βγει στην αγοραστική επιφάνεια, όταν τα λεφτά που θα του δώσουνε, θα είναι τίποτα και όταν οι ακροατές θα πληρώσουνε με τίποτα άλλο πέρα από τη γνώμη τους.
Χώρια που δύσκολα θα γνωρίζει κανείς, ποιος έγραψε το κομμάτι, αφού οι μουσικοί θα είναι ανώνυμοι και μόνο οι ψηφοφόροι θα είναι επώνυμοι! Θα υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που θα το ξέρουν! Να διαλέξουμε και ψηλά στην ιεραρχία του Kithara.gr, για να μην έχουμε προβλήματα του τύπου διέρευσε και τα λοιπά! Δηλαδή ακόμη και αν υπάρχουν οι γκλίκες που λες, δεν μπορεί, τα υψηλά μέλη του Kithara.gr, να μην έχουν κάποιο κύρος! ---
Συγνωμη εαν ακουγεται ασχημο, ομως περισσοτερο υποστηριζεις μια ιδεα επειδη την ειπες, παρα επειδη το forum την εχει αναγκη
-- Μα ποτέ δεν είπα εγώ ότι έχει ανάγκη το Forum την ιδέα μου! βεβαίως και υποστηρίζω την ιδέα μου! και δεν ακούγεται καθόλου άσχημο! Άλλωστε από τα παραπάνω, φαίνεται ότι το Forum, δεν έχει ανάγκη, από αρκετά τα πράγματα, τα οποία ενώ τα υποστηρίζει, κάνει το αντίθετο από αυτά. Σα να λέμε αν δεν έχεις ανάγκη τον εαυτό σου, ποιον να έχεις ανάγκη ? Αν τελικά δεν έχεις ανάγκη από κάτι και αναφέρει κάποιος το οποίο δεν έχεις ανάγκη, γιατί να μην το κάνεις και αυτό μέρος του εαυτού σου, αφού όσο δεν έχεις ανάγκη να μην το κάνεις, άλλο τόσο δεν έχεις ανάγκη και να το κάνεις! ---
Οχι Χοληδοχος...Η φωτια που αναφερεις ειναι μια δικη σου ιδεα και εγω ειμαι
μουσικος. Οχι
Robin hood, Luke Skywalker, Gladiator, Superman, κλπ. Αρκετες φωτιες εχει να αντιμετωπισει ενας μουσικος. Με τη δημιουργικοτητα του, με τη μουσα ( ή τιςμ μουσες του ), με τις αναζητησεις του....
Γιατι στο κατω κατω η συνθεση ειναι αναζητηση. Η εμπορικη συνθεση ειναι απλως η αναζητηση του ευκολου κερδους υπο συγκεκριμενες συνθηκες!
Εαν αυτη ειναι η φωτια σου, τοτε καψε ολους τους αυτοδημιουργητους μουσικους μεσα της. Καψε τους πρωτοπορους συνθετες επειδη εκαναν το λαθος να μη σκεπτονται εμπορικα, αλλα δημιουργικα!
Συγνωμη...τετοιες φωτιες μονο ενας
εμπορος θα μπορουσε να εκτιμησει....κι εδω δεν κανουμε εμποριο.
-- Ακριβώς λοιπόν επειδή η σύνθεση είναι αναζήτηση, εγώ δεν πιέζω κανέναν να φτιάξει κάτι συγκεκριμένο, ούτε να το φτιάξει τώρα!
Ας προσφέρει κάτι στο οποίο έχει κάνει αναζήτηση που δεν αποσκοπεί σε εύκολο κέρδος και ας το προσφέρει! Να δούμε κατά πόσο η υπόθεση του, δεν θα φέρει το κομμάτι του, ως προς εμπορικότατο και μάλιστα αποφέροντας και εύκολο κέρδος!
Μα είναι δυνατόν να καούνε οι αυτοδημιούργητοι μουσικοί και οι πρωτοπόροι συνθέτες, όταν υπάρχει περίπτωση να δούνε ότι το κομμάτι τους δεν είναι εμπορικό ? Ίσα ίσα! Θα πρέπει να σηκωθούνε επάνω και να χορεύουνε, εφόσον τέτοια κομμάτια θέλουνε να γράφουνε!
Ή μήπως δεν θα χαρούνε όταν δούνε ότι το μη εμπορικό κομμάτι τους, τελικά χρίζει αποδοχής από το κόσμο και μάλιστα είναι εμπορικό!??
Νομίζω ότι ο μουσικός έχει να αντιμετωπίσει και τους ακροατές και αυτή είναι η φωτιά που βάζω! την οποία εσύ μάλλον θεωρείς ότι δεν πρέπει να απασχολεί τον μουσικό. Δεν μπορώ βεβαίως να φέρω καμμιά αντίρρηση γιατί δεν θα πω εγώ στον κάθε μουσικό πως θέλει να υπηρετεί την μουσική.