Η κιθάρα ΕΙΝΑΙ maple... (εδω φαίνεται καλύτερα...
Φιλε groovymood001, η κιθαρα δεν ειναι maple γιατι ειναι ιδια με τη δικια μου, και η δικια μου τουλαχιστον δεν ειναι maple.
Η blade malpe ειναι τελειως ασπρη, και το μανικι (κοινως κοτσανι) ειναι one piece, ενα κομματι δηλαδη, ενω αυτην ειναι δυο κομματια.
Εγω είχα παίξει μόνο με ακριβές ευρωπαικές blade (όταν τις έφερνε παλιά ο Λογοθέτης)...δεν τις λάτρεψα, πολύ "κλινικός" ήχος...
Η κιθαρα αυτη (δεν αναφερομαι σε αυτες που επαιξες εσυ) ειναι μια strato, και σε οποιον αρεσουν οι κιθαρες αυτες (strato), θα του αρεσει σιγουρα.
Σαν ποιοτητα ηχου ειναι.... θεος, και χτυπαει στα ισια την tele μου.
Και οταν αναφερομαι στην ποιοτητα ηχου, δεν εννοω το χαρακτηριστικο ηχοχρωμα μιας strato η tele κλπ, αλλα στην καθαροτητα και τη διαυγεια της.
Πριν μερικες μερες ετυχε να παιξω με μια ibanez καποιου που την ειχε παρει απο τον Θωμα 550 ευρω, μου την εφερε για σεταρισμα. Με το πρωτο ακορτο που επαιξα δεν μπορουσα να ξεχωρισω απο την θολουρα τι επαιζα. Με τουτο δω το οργανο, οσο γρηγορα και στακατο να παιξεις ενα ακορτο, ξεχωριζεις τις νοτες μια μια.
Απολλωνα (μετα ειδα το μυνημα σου), κατεβασα ενα αρχειο σε PDF και γραφει ακριβως εκει που αναφερει για το μπρατσο.
one-piece maple or rosewood fingerboart.
Δεν ξερω πως να βαλω το αρχειο αυτο, και δεν θυμαμαι απο που το σηκωσα (δεν ειμαι ο τελειος χακερ

)
Κατ' αρχήν όλα αυτά περί αξιοπιστίας και αντοχής του σκουρόχρωμου και του ανοιχτόχρωμου rosewood είναι η δική σου προσωπική εμπειρία, τα έχεις διαβάσει κάπου ή πρόκειται απλά για εντυπώσεις; Γιατί εσύ στην αρχή είπες ότι έχεις συνδέσει το ανοιχτό χρώμα με χαμηλότερη ποιότητα, χωρίς όμως να είσαι σίγουρος πώς έφτασες σε αυτό το συσχετισμό.
Οχι Απολλωνα δεν τα εχω διαβασει καπου, αλλα απο προσωπικες μου εμπειριες, εξ αλλου για τον λογο αυτο και εβαλα το θεμα αυτο και εκανα αυτη την ερωτηση, μπας και ξερει καποιος να μας πει κατι επι του θεματος.
Οσα φτηνα οργανα εχω δει, ειναι απο ξανθο rosewood και ολα σκευρωνουν σε ελαχιστο χρονικο διαστημα. Μπορει να ειναι και τυχαιο ομως.
Δεν θελω να πω με αυτο οτι και αυτη εδω η κιθαρα ειναι κατι τετοιο.
Ενω εχει πολλα χρονια στο μαγαζι (Νακας. Τις εβγαλε σε προσφορα), και που το καταλαβα αυτο??? Οτι πλαστικο απο πανω λυνεις βλεπεις απο κατω πιο ανοιχτο χρωμα. Επακολουθο του οτι το οργανο ειχε χρονια στη βιτρινα και στον ηλιο.
Παρ ολα αυτα το οργανο απο θεμα σκευρωματος και αλλα τετοια ηταν αψογο.
Σου επαναλαμβανω, το οργανο ειναι θεος, και πολυ ανωτερο απο Fender (Λογου χαρη του Μητσου φιλου του γιου μου που πηρε προπερσυ μια αμερικανα 1200 ευρω).
Πάντως αν τελικά αποφασίσεις ότι δεν θέλεις την κιθάρα, δεν είναι ανάγκη να την πετάξεις στα σκουπίδια. Ειδοποίησέ με και θα στείλω εγώ ανθρώπους ειδικούς να την απομακρύνουν άμεσα με τρόπο καθαρό και οικολογικό...

Ευχαριστω πολυ....πηραμε....δεν θα ξαναπαρουμε