H δική μου συμβουλή θα ήταν να αποφύγεις σε αυτή τη φάση κιθάρες με Floyd Rose. Νομίζω ότι είναι προτιμότερη μια κιθάρα με σταθερή γέφυρα ή τουλάχιστον ένα κλασσικό τρέμολο το οποίο δεν θα σού δώσει ιδιαίτερα προβλήματα στην αλλαγή χορδών και το σετάρισμα. Κατά τα άλλα, οι μάρκες που κοιτάς έχουν καλές επιλογές σε αυτά τα λεφτά. Π.χ. αντί την Cort EVLX4 κοίτα την
KX1Q, ή αντί για την ESP LTD M100FM, κοίτα την
ΜΗ100QM. Η Ibanez έχει επίσης κάποια αξιόλογα μοντέλα όπως αυτό που πρότεινε ο Ριχάρδος, ενώ και η Dean που παρέθεσες στο αρχικό σου μήνυμα φαίνεται πολύ καλή κιθάρα, με προδιαγραφές ανώτερες απ' ό,τι θα περίμενε κανείς για αυτή την κατηγορία τιμής, με το πρόσθετο πλεονέκτημα του coil split ώστε να έχεις και ήχους μονού μαγνήτη. Έχω ακούσει αρκετά καλά σχόλια γι αυτήν, αν και δεν την έχω δοκιμάσει ο ίδιος.
Επίσης θα σού πρότεινα, αν ο προϋπολογισμός σου το επιτρέπει, να προτιμήσεις τον
Roland Cube 20XL, ο οποίος έχει περισσότερες προσομοιώσεις από τον 15άρη (7 αντί για 5), καθώς και μερικά εφφέ και solo booster τα οποία ο 15άρης δεν διαθέτει, ή ακόμα και τον
40XL, που έχει 10 προσομοιώσεις και επιπλέον looper 80 δευτερολέπτων, ξεχωριστό reverb και μνήμη για να σώσεις δικούς σου ήχους. Πιστεύω ότι δεν θα το μετανιώσεις, ακόμα και αν χρειαστεί να μειώσεις λίγο τον προϋπολογισμό για την κιθάρα. Εναλλακτικά σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν και άλλες καλές επιλογές όπως ο
Vox VT20 Plus, o
Fender Mustang I και ο
Peavey Vypyr 15.