Διαβασα με πολυ ενδιαφερον ολο το θέμα,και σκεφτηκα να γραψω την αποψη μου,μια και ειμαι απο τους ''απέναντι''.Τι εννοώ...Ειμαι έμπορος ,όχι μουσικών οργάνων αλλά ηλεκτρικών ειδών.Πιστευω ότι μπορώ να πω 5 πραγματα παραπανω για το θέμα ''απο μέσα''.
Κατα'ρχην θα συμφωνησω με όλους σας ότι η αγορα των μουσικών οργανων ειναι δράμα στο μεγαλυτερο μερος της.Απο μαγαζιά,εξυπηρετηση,στοκ προιοντων,διαθεσημοτητα κλπ.
Παρατηρησα απο τα διαφορα ποστ,οτι ενα μεγαλο θεμα ειναι οι τιμές και η εξυπηρέτηση...
Οι αυξημένες τιμές δεν ειναι μονο θεμα υπερβολικου κερδους...Εχετε σκεφτει ότι μπορει να μην εχει καλη τιμη αγοράς?Μπορει να βαζει ενα φυσιολογικο κερδος το μαγαζι, αλλα και παλι να ειναι ακριβο σε σχεση με το ιντερνετ.Δεν ειναι ολοι ''κλεφτες'' με την εννοια οτι σε γδερνει οταν ειναι πιο ακριβος.
(Δεν ασχολουμαι καν με τον τυπο που θελει να πιασει το Τζοκερ πουλωντας μια κιθαρα-αυτος ΠΡΕΠΕΙ να κλεισει,να φυγει απ'την μεση γιατι κανει κακο σε ολη την αγορά.)
Και τι πρεπει να γινει ρε φιλε θα μου πειτε?Να αγοραζουμε ακριβά επειδη αυτος δεν ξερει να αγοράζει χονδρική?Εχετε απολυτο δικιο γιατι ουτε και εγω αγοραζω απ'αυτους!
Ομως απο τα γραφομενα σας υπάρχουν μαγαζια που μπορουν και ''παλευουν'' στα ΙΣΙΑ το Ιντερνετ.
Πως γινεται αυτο?

Αυτοι αγοράζουν απο αλλο πλανητη?

Βγαζουν λιγα?
Αν εβγαζαν λιγα ή δουλευαν με πολυ μικρο ποσοστο κερδους θα ειχαν ηδη κλεισει.Απλα΄το μυστικό βρισκεται στις σωστές αγορές.

Αγοραζοντας έξυπνα,με προσφορές,μετρητοίς πετυχαινουν πολυ καλη τιμή χονδρικής ,οποτε μπορει και παλευει στα ισια το Ιντερνετ.
(Mπορει ακομα και να κανει εισαγωγη το ιδιο το καταστημα απο το εξωτερικο,αν η Ελληνική αντιπροσωπεια κοιμαται ή δεν προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής)
Επισης με μια καλυτερη διαχειρηση των γενικών εξοδων,αυξανει ακομα περισσοτερο τα κερδη του.

Τωρα αμα ειναι και λιγο παραπανω πιο ακριβος απο το Ιντερνετ, αμα σου προσφερει σωστη εξυπηρετηση ,θα σε κερδίσει.
Οχι αυτα τα αισχη που διαβαζω,αλλα και εχω βιώσει σαν πελάτης, στο θεμα συμπεριφόρας,εξυπηρετησης αλλα και after sale support!
(Βεβαια για να πουμε και του στραβου το δικιο,ειναι δυσκολη και σπαστική η δουλεια τους όταν εχεις τον καθενα να δοκιμαζει με τις ωρες...αλλα στο φινάλε ειναι η δουλεια τους και στο χερι τους ειναι να σε κανουν να αγορασεις !)
Στο θεμα δημιουργιας ενος μεγαλου πολυκαταστηματος απο ολους τους εμπορους σαν ιδεα ακουγεται καλο,για τον καταναλωτη,αλλα ειναι προφανως δυσκολο εως αδυνατο.
Ομως η συνταγη που εχει δοκιμαστει με επιτυχια(με τα οποια προβληματα),εδω και πολλά χρονια,ειναι οι ομάδες αγορών καταστημάτων,συνεταιρισμοι,αλυσιδες οπως εχουμε κανει εμεις στο κλάδο μας(Electronet-Expert-MegaElectrics-ΣΕΗΟΣ Εuronics κλπ) και μπορουμε και παλευουμε τα μεγαθηρια με αξιοπρεπεια,και δεν γινομαστε ρομπα στους πελάτες μας.
Ισως μια τετοια μελετημενη κινηση απο τα μουσικά καταστηματα να εφτιαχνε το χωρο της λιανικης του χωρου και να σταματουσε την αιμορραγια αγορων απο το εξωτερικό.
Φυσικά θα επρεπε να συνοδευτει και απο την αναλογη αλλαγη νοοτροπιας...(απο τα μαγαζιά αλλά ΚΑΙ από τις Ελληνικές αντιπροσωπείες)