Σαν παιδί κι εγώ ήθελα κάπου να βάζω τα πετάλια μου...

Όμως καθώς τα έτοιμα pedalboards (βλέπε pedaltrain κτλ) είναι πανάκριβα και αφού ,πέρα από το ότι είμαι κατεστραμμένος με τις κατασκευές, τα χεράκια μου ψιλοπιάνουν(Δώξα τω Θεώ

) είπα να το ρίξω στο DIY...Once again....
Αγόρασα το
κλασικό ραφάκι του ΙΚΕΑ..(την ιδέα την πήρα από το TDPRI)....
Και μαζί τα
2 ξύλα για να το στηρίξεις...
Αφου μετρήθηκαν και κόπηκαν τα ξύλα για μπρός και πίσω, χρησιμοποιήθηκε ξυλόστοκος για να κλείσουν οι τρύπες που είχαν σε όλα το μήκος...
Έπειτα υπολογίστηκαν και τρυπήθηκαν τα μπρος και πίσω ξύλα και στερεώθηκαν με τις βίδες που περιείχε το ράφι οταν αγοράστηκε....
και έτσι άρχισε να παίρνει σχήμα το pedalboard...
Επίσης τρυπήθηκαν "μισές τρύπες" στις άκρες από κάθε ξύλο της επάνω μεριάς, για να χωράνε να περάσουν τα βύσματα από τα καλώδια...

Εππρόσθετα, για λόγους στίβαρότητας και σταθερότητας προστέθηκαν στις 4 γωνίες μεταλικές γωνιές καθώς και στη μέση,από την κάτω πλευρά ενα κομμάτι ξύλο και βιδώθηκε με 2 βίδες στο κάθε ξύλο από το ράφι και με μία μεταλλική γωνία (που επίσης περιέχονταν στη συσκευασία του ραφιού, γεναιόδωρο ΙΚΕΑ

) στο πίσω "πόδι" της κατασκευής...

Για προστασία του σχετικά ευαίσθητου/μαλακού ξύλου, όλη η κατασκευή περάστηκε με αστάρι και μετα με 2-3 χέρια ακρυλικό μαύρο...

Τέλος, κολλήθηκε velcro στην πάνω πλευρά...Συνήθίζεται να κολλάται το μαλακό (Loop) κομμάτι από το velcro στο pedalboard και το σκληρό (loop) στα πετάλια αλλά μου φάνηκε πιο πρακτικό έτσι...

Και εδώ έτοιμο...

Συνολικά το κόστος:
Το ράφι μαζί με τα 2 ξύλα: 4,5€
οι σιδερένιες γωνίες: 1€
χρώμα: 0€ (Μου είχε μείνει από το project με τη yamaha)
velcro: 17.87€ (Για 2m x 10cm από κάθε κομμάτι από Αγγλία, γιατί το χρειαζόμουν και για αλλού)
Σύνολο: 23,37€