Αν και έχω μόνο 3 αστέρια, μπαίνω στο kithara απο τον καιρό που η ΑΕΠΙ ήταν απειλή, οι άνθρωποι παίζανε κλασσική με πένα, ό όρος ""GAS" δεν υπήρχε, οι Ibanez ήταν οι αγαπημένες κιθάρες του καθενός, στο mIRC υπήρχαν κάποιοι (λίγοι) φυσιολογικοί άνθρωποι, και η νεκρά θάλλασα ήταν ακόμα άρρωστη
Αυτό που βλέπουμε ως "πέσιμο", δεν είναι πέσιμο για μένα. Το Kithara έχει κερδίσει μεγάλες μάχες, έχει ανεβεί πολλά επίπεδα, έχει μαζέψει άπειρο κόσμο, και μεγάλο πλούτο (είτε μέσω άρθρων, είτε απαντήσων στο forum ), τόσο σε θεωρητικές γνώσεις, όσο και σε υλικό. Το γεγονός οτι πιτσιρικάδες γράφονται στο forum για να ρωτήσουνε τι κιθάρα να πάρουνε, για μένα λέει πολλά. Το οτι μπαίνουνε άνθρωποι που δεν παίζουνε κιθάρα, για να γράψουνε για πολιτική κτλ σημαίνει επίσης κατι..
Δεν ξέρω αν έχει νόημα να συγκρινόμαστε με παλιές εποχές. Παλιά βγαίνανε ελληνικά τραγούδια, οι έλληνες κιθαρίστες παίζανε τέτοια τραγούδια και κατεβάζανε συγχορδίες (εγώ ασχολήθηκα στο Kithara, ψάχνωντας για tabs, όχι για να γραφτώ σε forum ). Είχαμε ο καθένας μια κιθάρα (μαμίσια μάλιστα), και μέχρι κάποια στιγμή στο forum ξέραμε ο ένας τον άλλο. Υπήρχε χαβαλές, υπήρχαν πολιτικές συζητήσεις, υπήρχαν flames, υπήρχαν ερωτήσεις του στυλ "η Μι είναι η πάνω ή η κάτω". αλλά δεν χαλούσε κανέναν.
Τώρα δεν μπαίνουμε μέσα για μουσική. νέες ταμπλατούρες δεν ανεβαίνουνε. Η ελληνική μουσική είναι τόσο χάλια που κανένας πια δεν παίζει. Ξενα tabs ξέρουμε που υπάρχουν. Στο μεταξύ, όσοι έχουμε πάνω απο 5 χρόνια που παίζουμε και δεν τα παρατήσαμε, έχουμε γίνει μίνι-έμποροι κιθαρών, παραγγέλνουμε κιθάρες απο Γερμανία, παίζουμε μια βδομμάδα, κάνουμε αναβάθμιση με boutique reliced pickups και λαιμό απο warmoth στις διαστάσεις της παλάμης μας και συμβατή με το ph του ιδρώτα μας.... και την πουλάμε.
Αν μας ρωτήσει κανένας τι κιθάρα να πάρει, θα τον πνίξουμε στην πληροφορία, αυτός θα ξεκινήσει να μαζεύει λεφτά για ενισχυτή, και εμεις θα μπούμε sto mylespaul, mytele, my-DIY-hand-wounded-pickups, για να μάθουμε περισσότερα. Δεν είναι απαραίτητο οτι φτάιει κάποιος... οι καιροί άλλαξαν!!
Τώρα αν μπαίνουνε και κάποιοι να πανικοβάλουνε τον κόσμο με τις γνώσεις τους, ή να μοιραστούνε ποιήματα, η να συνεχίσουνε τον τσακωμο απο το Indymedia ή να προκαλέσουνε οργή με χουντικές απόψεις μπας και τραβήξουνε την προσοχή κανένός ανθρώπου να πούνε 2 κουβέντες.....
δεν με νοιάζει!!!! Έχουμε πολύ κόσμο, έχουμε και τέτοια, αυτό δεν αποφεύγεται
Αυτο που με προβληματίζει περισσότερο εμένα με την έννοια του "δεν μου κάθεται καλά" είναι οτι στο κιθάρα έχει μειωθεί:
1) η μουσική και η δημιουργία
2) η αίσθηση παρέας.
Μια πρόταση που έχω να προσθέσω σε αυτές που ειπώθηκαν ήδη, είναι η δημιουργία virtual bands του kithara. ίσως και σαν διαγωνισμοί
Για όποιον δεν ξέρει τι είναι ας δει αυτά :
http://www.youtube.com/watch?v=Uhbzi3O8zh0http://www.youtube.com/watch?v=8CrECr-tmKoΚαιρός να ξεκινήσουμε να παίζουμε ξανά, να γνωριστούμε καλύετερα, να δώσουμε ευκαιρία σε κάποια παιδιά να γίνουν πιο γνωστοί, ή και να δημιουργηθούνε πραγματικές μπάντες, και κατα την γνώμη μου αυτά τα bideo έχουν και διδακτική αξία για τους άπειρους.