Αποστολέας Θέμα: συνδεσμολογίας πρόβλημα 2.1- ΣΦΥΡΙΓΜΑ  (Αναγνώστηκε 4148 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zeromancer

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Γεια χαρά σε όλους.Πρώτα απ όλα πριν ανοίξω θέμα έκανα ένα search για να βρω ο,τι υπήρχε αλλά δεν με βοήθησε,οπότε....πάμε
Έχω φτιάξει ένα pedalboard και έχω ένα μικρό πρόβλημα.όταν βάζω σε λειτουργία το distortion ακούγεται ένα σπαστικότατο σφύριγμα, όχι όταν παίζω-καλύπτεται από τον ήχο- όταν κρατάω την κιθάρα.
τα πετάλια από μόνα τους δεν δίνουν αυτό το σφύριγμα, μόνο όταν είναι συνδεδεμένα όλα στο PB.
Η σειρά είναι η εξής: κιθαρα :P-volume pedal (little alligator)-wah (cry b.)-overdrive/distortion1 (tube factor)-distortion2 (EMMA)-Eq (MXR6)- whammy-ενισχυτης
στο Loop (αν και δεν υπάρχει περίπτωση να είναι από εκεί το πρόβλημα): delay (EHX hazarai)-EHX flanger (Hoax) - loop station (boss RC 50)
έχει κανεις καμία ιδέα? τι λέτε να κάνω...α ξέχασα. άλλαξα τα καλώδια που συνδέουν τα distortions αλλα τιποτα.ΛΟΙΠΟΝ???
GARFIELD FOR PRESIDENT

εκατομμυρια μυγες δεν μπορει να κανουν λαθος...φαε κ εσυ σκατα!!!

People should not be afraid of their governments,governments should be afraid of their people

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Απ: συνδεσμολογίας πρόβλημα 2.1- ΣΦΥΡΙΓΜΑ
« Απάντηση #1 στις: 14/01/11, 23:25 »
update....ξαναφτιάχνοντας  την αλυσιδα απο την αρχή βάζοντας ένα-ένα τα πετάλια και δοκιμάζοντας αν ακούγεται κάποιο σφύριγμα είδα οτι το  πρόβλημα αρχίζει όταν συνδέω το volume pedal...εχει κανεις καμια ιδεα?
GARFIELD FOR PRESIDENT

People should not be afraid of their governments,governments should be afraid of their people

Αποσυνδεδεμένος billonious

• Παλιός
  • billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 15/01/11, 14:22 »
οταν συνδεεις το volume pedal, σε χαμηλο, σε υψηλο ή σε ότιδηποτε Volume?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 15/01/11, 14:36 »
σε οτιδηποτε volume...ακομα και οταν δεν εχω συνδεσει την κιθαρα...με το που συνδεω το v.p με το επομενο πεταλι (wah) αρχιζει το χαος
GARFIELD FOR PRESIDENT

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 17/01/11, 02:07 »
ειμαι σιγουρος πως τωρα που αλλαξε η βδομαδα θα βρουμε τη λυση...παμε παμε
GARFIELD FOR PRESIDENT

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #5 στις: 17/01/11, 11:54 »
update....ξαναφτιάχνοντας  την αλυσιδα απο την αρχή βάζοντας ένα-ένα τα πετάλια και δοκιμάζοντας αν ακούγεται κάποιο σφύριγμα είδα οτι το  πρόβλημα αρχίζει όταν συνδέω το volume pedal...εχει κανεις καμια ιδεα?
Το πρόβλημα δημιουργείται διότι το little alligator είναι ενεργό πετάλι και όταν χρησιμοποιείται πριν από τα distortions τους προσθέτει υπερβολικό gain.
Βάλε το little alligator μετά τα distortions, και ακόμα καλύτερα τελευταίο μετά το MXR6, και το πρόβλημα σου θα λυθεί.
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος billonious

• Παλιός
  • billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 17/01/11, 12:11 »
οπως λεει ο Ανδριανος για να ελεγχεις το τελικο volume της αλυσιδας σου. Αν παλι θελεις οπωσδηποτε να εχεις το little aligator στην αρχη για δικους σου λογους (πχ, να ελεγχεις το ποσο της παραμορφωσης για εναλλαγη rythm / lead), κατεβασε το volume της κιθαρας. Το ξερω οτι δεν ειναι λυση της προκοπης αλλα ...  ;D

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 17/01/11, 17:53 »
Χίλια ευχαριστώ. Ήμουν σίγουρος πως με την νέα βδομάδα θα βρίσκαμε την λύση. Να στε καλά κ χρόνια πολλά/καλή χρόνια.
GARFIELD FOR PRESIDENT

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 29/01/12, 16:06 »
παιδες επαναφέρω το θεμα γιατι ενα χρονο μετα και δοκιμαζοντας σε μεγαλυτερες εντασεις και σε στουντιο ξανα αρχισε το σφυριγμα :( >:(
τι μπορει να φταιει?
GARFIELD FOR PRESIDENT

Αποσυνδεδεμένος Maejima

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 29/01/12, 23:43 »
Αν στο κάνει μόνο σε ήχους με πολύ gain και δεν παράτηρεις το ίδιο σφύριγμα με άλλη κιθάρα , μπορεί να φταίνε οι μαγνήτες σου.
Αυτό το πρόβλημα είχα στην στρατ μου που είχα βαλει εναν μεταχειρισμένο Super Distortion και αποδείχτηκε μικροφωνικός.
Αν ισχύει αυτό μπορείς να τον κερώσεις μόνος σου σχετικά εύκολα (υπάρχουν πολλά site με οδηγίες στο νετ). Εγώ το έκανα και το προβλημά μου λύθηκε!.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 29/01/12, 23:55 »
και γιατι δεν μου το κανει οταν βαζω την κιθαρα καρφι στον ενισχυτη και το κανει παρα μονο με οταν υπαρχει ενδιάμεσα το volume pedal?
GARFIELD FOR PRESIDENT