Eπειδή έχει περάσει από τα χέρια μου και μια Ibanez SAS32FM (ίδια με τη δική σου αλλά με δύο humbuckers αντί για HSS), ξέρω ότι το μπράτσο είναι περίπου 43 χιλιοστά, δηλαδή μάλλον φαρδύ για τα δεδομένα ηλεκτρικής κιθάρας. Επειδή όμως εσύ έχεις συνηθίσει το μπράτσο της κλασσικής που είναι πολύ πιο φαρδύ, σού φαίνεται αυτό στενό συγκριτικά. Απ' ό,τι καταλαβαίνω, αυτό που θέλεις είναι ένα μπράτσο με σχήμα C, μεσαίου πάχους και με vintage radius (δηλαδή το πολύ 10 αντί για 16 που έχει η Ibanez).
Κατά τα άλλα η κιθάρα είναι όντως πολύ άνετη λόγω του σώματος που είναι πολύ λεπτό με contours, αλλά και του χαμηλού βάρους (λιγότερο από 3 κιλά). Από την άλλη πλευρά όμως πιστεύω ότι πιθανόν αυτό να ευθύνεται για την έλλειψη ηχητικού χαρακτήρα του οργάνου, καθώς το πολύ λεπτό και ελαφρύ σώμα δεν δίνει τον ήχο και το sustain που θα έδινε μια Les Paul ή άλλη παρόμοια κιθάρα από μαόνι.
Από όλα τα παραπάνω, σε βλέπω για κιθάρα τύπου stratocaster με HSS ή ΗΗ διάταξη μαγνητών. Έτσι θα έχεις ένα σώμα παρόμοιο σε διαστάσεις και αίσθηση με αυτό της Ibanez, μπράτσο με προφίλ C αλλά λιγότερο επίπεδο και ήχο πιο κοντά σε αυτό που ψάχνεις. Μερικές κιθάρες που θα έλεγα ότι έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά είναι οι εξής:
Cort KX1QMια κιθάρα καλοφτιαγμένη και ποιοτική, με το μπράτσο που ψάχνεις και με διπλούς μαγνήτες που σπλιτάρονται για μεγαλύτερη ευελιξία.
DBZ BarchettaMια κιθάρα με εντελώς ξεχωριστό στυλ. Και αυτή έχει καλές προδιαγραφές και δύο humbuckers που σπλιτάρονται.
Fender Blacktop StratocasterΓια κάτι πιο παραδοσιακό, μια καινούργια πρόταση από την Fender. Κιθάρα σε κλασσικό σχήμα stratocaster αλλά με δύο humbuckers, οι οποίοι είναι σχετικά hot για τα δεδομένα μιας Fender αλλά δεν υστερούν στα καθαρά και ο πενταθέσιος επιλογέας δίνει μεγαλύτερη ηχητική ευελιξία καθώς προσφέρει δυνατότητα για σπλιτάρισμα του neck μαγνήτη και άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές. Μειονέκτημα ίσως είναι το μπράτσο που έχει πλάτος 42 χιλιοστά, δηλαδή ακόμα πιο στενό. Έχεις όμως την επιλογή για ταστιέρα από rosewood ή maple, ανάλογα με το τι σού αρέσει περισσότερο ηχητικά ή εμφανισιακά.
Godin SessionΆλλη μια κιθάρα με ιδιαίτερο στυλ. Το μπράτσο είναι αρκετά κοντά στις προδιαγραφές σου και ο συνδυασμός μαγνητών είναι HSS με δυνατότητα σπλιταρίσματος του bridge μαγνήτη, δηλαδή το ίδιο με της Ibanez. Και αυτή διατίθεται με rosewood ή maple ταστιέρα, και σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.
Cort M600Mια από τις αγαπημένες μου κιθάρες. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, σώμα πιο κοντά σε Les Paul στυλ με double cutaway, μπράτσο που είμαι σίγουρος ότι θα βρεις άνετο, καλό hardware, όμορφα inlays και δύο διπλοί μαγνήτες που σπλιτάρονται. Όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές (

), εγώ έχω ένα μοντέλο του 2003 με μαγνήτες που μού αρέσουν πολύ περισσότερο από αυτούς που φοράνε τα καινούργια μοντέλα, αλλά οι μαγνήτες είναι κάτι που αντικαθίσταται εύκολα σε μια κιθάρα ενώ η ποιότητα κατασκευής, το playability και γενικά η αίσθηση μιας κιθάρας δεν αλλάζει.
PRS SE SinglecutH κιθάρα αυτή είναι σε στυλ Les Paul που είπες ότι δεν σε γοητεύει ιδιαίτερα και δεν έχει coil split, την βάζω όμως στο τραπέζι γιατί πιστεύω ότι είναι μια από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία κάτω των 500 Ευρώ. Το μπράτσο είναι παχύτερο από όλες τις παραπάνω, με πλάτος 43 χιλιοστά και radius 10. Όσο για τους μαγνήτες, μπορείς πάντα να βάλεις ένα push pull ποτενσιόμετρο ώστε να έχεις και τις επιλογές του σπλιταρίσματος.