@civilbill: Σκεφτόμουν και εγώ να επέμβω, αλλά τελικά είπα να ανοίξω άλλο thread
@antonis_mh: Ανάποδα τα λές νομίζω, το maple top δίνει γενικότερα πιο πρίμο ήχο και σκαστό ήχο. Κατα την γνώμη μου οι Gibson-άκηδες είναι οι πιο φανατισμένοι οπαδοί (ναι, τους θεωρώ χειρότερους απο τους Fender-άκηδες) και απαξιώνουν πολύ εύκολα τα χαμηλότερα μοντέλα και άλλες μάρκες. Σε πολλές απόψεις έχουν δίκιο, αλλά αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά ο ήχος, πρέπει να γίνεις λίγο σκληρόπετσος στην κριτική τους.
Αν θες Gibson μαζευεις μερικα ευρο παραπανω και περνεις μια Traditionl η μια μεταχειρισμενη!
Μιλάς για ΒΑΡΙΑ μεταχειρισμένη (cracked headstock κτλ) ή για 3πλάσια λεφτά ; Εγω πάντως έχω παίξει με κιθάρες των 450+ € που δεν έπιαναν την studio
Κατα γενική ομολογία, οι gibson σε αυτό το φάσμα τιμών έχουν κακό ποιοτικό έλεγχο, αρα διαφορετικά κομμάτια του ίδιου μοντέλου έχουν σημαντική διαφορά στον ήχο και ποιότητα κατασκευής. Οπότε περιμένω να ακούσω και για αυτό το μοντέλο εντελώς ακραίες απόψεις. Επίσης η αγορά τους από ηλ.κατάστημα έχει μεγάλο ρίσκο
Η Gibson studio απέχει πολύ από το τέλειο. έχει σώμα από τουλάχιστον 2 κομμάτια, ατέλειες σε σετάρισμα, ταστα, κλειδιά. Πολλοί αλλάζουν με την μία ανταλακτικά τους όπως pots, caps, tuners, αναβαθμίσεις που μεν δεν είναι ακριβές, αλλά το "made in USA" παραμύθι πάεί περίπατο.
Κοντά στα 1000€ μπορείτε να βρείτε Ιαπωνέζικες κιθάρες με μασίφ ξύλο, binding, deep neck joint και άψογη κατασκευή. Εγώ π.χ κλείνω περισσότερο σε μια edwards της τάξης των 800-900 € μαζί με τελωνείο, η οποία με βάση τα reviews φαίνεται να κοντράρει Gibson standard, πόσο μάλλον studio, αλλά δεν έχω την πολυτέλεια να την δοκιμάσω πριν την πάρω. Και στην Ελλάδα ρε γμτ δεν κυκλοφορούν ούτε μεταχειρισμένες
Η Studio faded από την άλλη είναι μια κιθάρα που θα βρεθεί στην Ελλάδα, και θα μπορώ να την πάρω χωρίς εκπλήξεις.