Παιδιά για άλλη μια φορά θα χρειαστώ την βοήθεια του forum.
Το θέμα μου είναι οτι ενώ χρειαζομαι γρήγορα εξοπλισμό για live και πρόβες, έχω κακό και μικρό ενισχυτή και πρόσφατα μου κλέψανε το πολυεφέ μου.
Χρειάζομαι και καλύτερη κιθάρα, αλλά σε αυτό έχω ψιλοκαταλήξει, οπότε ας το βγάλουμε απο την εξίσωση.
Ενας modeling θα με έσωζε απο το πρόβλημα μέχρι να μαζέψω λεφτά για κάτι πραγματικά καλό, αλλά απο όσο έχω ψάξει απογοητεύτηκα.
Μετά από μια δοκιμή του Mustang II που υποτείθεται οτι έχει απο τα καλύτερα καθαρά στην κατηγορία του, μου φάνηκε πολύ ρηχός και πλαστικός. Οπότε σκέφτομαι οτι δεν θα την βγάλω καθαρή με modelling.
Τον τελευταίο καιρό παίζοντας με καλούς λαμπάτους σε studio έχω "καλομάθει" και βρίσκω πολύ μεγάλη την διαφορά μεταξύ tube και solidstate. Ξέρω οτι το καλύτερο θα ήταν να πάρω λαμπάτο και ξεχωριστά effects αλλά :
1) δεν παίζουν τόσα λεφτά.
2) δεν έχω αρκετές γνώσεις πάνω σε effects ωστε να έχω προτίμηση στο ταδε overdrive, wah κτλ
Οπότε λέω να στριμωχτώ λίγο παραπάνω για μικρό λαμπάτο και πολυ-εφέ. Πιστεύετε οτι είναι καλή ιδέα ? Π.χ Με ένα tonelab ST και έναν μικρό tube amp (π.χ bugera v22) θα είχα καλυτερα αποτελέματα από έναν moddeling? Δεν με ενδιαφέρει η ποικιλία σε περιέργα effects αφού κυρίως ασχολούμαι με classic rock και blues, οπότε ότι πολυ-εφέ και να πάρω δεν θα το εκμεταλευτώ πλήρως.
Αυτό που κυνηγάω είναι η καλή ποιότητα ήχου μαζί με την δυνατότητα για presets ωστε να ανταπεξέλθω σε πρόβες και μικρά lives.