καταρχην το ενα κ μονο σιγουρο δεν κανει η κιθαρα τον κιθαριστα...εχω δει κιθαριστες ( κ ειμαι σιγουρος οτι εχετε δει κ εσεις) να παιζουν με οργανα της πλακας κ να εχουν απιστευτο ηχο...γιατι ενδιαμεσα καποιος μπορει να εχει πεταλια,πεταλιερες,καλους μαγνητες πανω σε καπλαμαδες κιθαρες,κτλ,κτλ...αρα δεν βγαζουν καλο ηχο μονο οι Αμερικανικες κυριες αλλα βγαζουν κ αλλα φτηνα οργανα της σειρας...(δεν χρειαζεται να αναφερω οτι ειναι κ θεμα μελετης,εξασκησης,γνωσης κτλ,εννοειται αυτο)
για τις Epiphone εγω προσωπικα δεν εχω καλη γνωμη...(ειδικα για τα οικονομικα μοντελα τους)...ειχα καποτε κ μια κ ηταν τελειως μαπα.την χαρισα σε ενα φιλαρακι μου...τωρα μπορει να τις εχουν πιο προσεγμενες κατασκευαστικα,αλλα την περιοδο που ειχα πιασει στα χερια κ φιλων μου ακομη,ηταν της σειρας...επαναλαμβανω οτι τωρα δεν ξερω τι γινεται,μπορουν να εχουν αλλαξει τα πραγματα.
εχουν ομως πολυ καλη αποψη για τις Ιαπωνικες...εχω τρεις κ ειμαι σουπερ ευχαριστημενος...θεωρω οτι οι Ιαπωνες βγαζουν πολυ προσεγμενα (απο κατασκευαστικης αποψης) κ ποιοτικα οργανα κ δεν μπορουν να τους φτασουν οι κινεζοι...ουτε οι ινδονησιοι...
για τις Αμερικανικες ειναι αλλου παπα ευαγγελιο...σιγουρα πληρωνεις κ λιγοοοο το ονομα της εκαστοτε κιθαρας/μπασο κ
ισως τα φτηνα μοντελα ενος brand να μην ειναι κ τοσο προσεγμενα,ουτε να πολυ-αξιζουν τα λεφτα τους.(σε σχεση με καποιο οργανο μη αμερικανικο στα ιδια περιπου λεφτα)...το θεμα ειναι ατελειωτο για συζητηση κ προβληματισμο...το σιγουρο ειναι να το ψαχνει καποιος το θεμα πριν αγορασει κατι,γιατι σημερα υπαρχουν αρκετοι κατασκευαστες οργανων (Αμερικανοι κ μη) που βγαζουν ποιοτικα οργανα για καθε συγκεκριμενο μπατζετ...αυτα τα λιγα απο μενα κ παρακαλω μην επιτεθουν οι λατρεις των epiphone,ειπα καθαρα την προσωπικη μου αποψη.