Δεν ειναι πολυπλοκοι οι modelling ενισχυτες νομιζω. Eιδικα οι απλοι τυπου spider, Mustang κτλ.
Οκ, θα χρειαστει να ριξεις μια ματια στο manual αλλα δεν ειναι τπτ σπουδαιο.
Οι λαμπατοι ενισχυτες ειναι καλοι γενικα, αλλα μην ξεχναμε οτι εχουν και καποια συντηρηση (εξοδα για αλλαγη λυχνιων πχ) και καποιες ιδιαιτεροτητες, πχ αλλοι παιζουν σωστα μονο δυνατα, αλλοι ακουγονται καλυτερα με αλλαγη λυχνιων σε σχεση με αυτες που εχει πανω ο ενισχυτης απο μαμα κτλ.
Εγω για αρχη θα προτεινα εναν modelling ενισχυτη που θα σου δωσει ολα οσα χρειαζεσαι. Και διαφορετικους ηχους ενισχυτων και εφφεδακια και δυνατοτητα να φτιαχνεις και να "σωζεις" ηχους σε μνημες για recall κτλ.
Ο mustang μου αρεσε στα καθαρα του και στα ημιβρωμικα του, οποτε θα κανει για την δουλεια που θες μια χαρα.
Και ο spider δεν ειναι ασχημος, ενω προσφερει περισσοτερα διαφορετικα μοντελα ενισχυτων (οχι μονο fender) και εχει ηχους απο καθαρους μεχρι καφριλες (αν καποια στιγμη νιωσεις την αναγκη να τα "σπασεις"). Ποιοτικα θα ελεγα και οι 2 ειναι πανω κατω ιδιοι, αλλα εγω μαλλον θα πηγαινα για τον spider λογω περισσοτερων επιλογων. βεβαια επειδη δεν εχω ψαχτει με αυτες τις κατηγοριες εδω και χρονια, αν καποιος απο αυτους τους ενισχυτες προσφερεται με 12αρι ηχειο, θα προτεινα αυτον οποιος κι αν ηταν...
Ο λογος που προτεινω modelling ενισχυτη και οχι λαμπατο, εκτος απο αυτα που ανεφερα πιο πανω, ειναι οτι μπορεις με εναν τετοιο ενισχυτη να παρεις μια καλη ιδεα για τις διαφορες (εστω στο περιπου) που εχουν οι ενισχυτες μεταξυ τους σαν "σχολες" ας το πουμε ετσι. Πχ θα μπορεις να δεις τι διαφορα εχει ενας ηχος τυπου marshall σε σχεση με εναν ηχο τυπου boogie. Αυτο ειναι καλο γιατι εκτος απο τις επιλογες που σου δινει, σου δινει και την δυνατοτητα να καταληξεις σιγα σιγα με ποιον τυπου ενισχυτη γουσταρεις να παιζεις πιο πολυ και ετσι οταν θα ερθει η στιγμη να παρεις εναν καλο λαμπατο πχ, να ξερεις προς τα που θα κινηθεις.
Απο κει και περα, οι κιθαρες αυτες ειναι παρομοιες ποιοτικα μιας και μιλαμε για το ιδιο σχεδον ευρος τιμης.
Οποτε αυτο που θα σε κανει να επιλεξεις μια, ειναι αφενος το πως σου καθεται στο χερι και στο σωμα η κιθαρα (λες οτι ολες σε βολεψαν, οποτε παμε παρακατω) και αφετερου τι χαρακτηριστικα θες να εχει η κιθαρα.
Απο αυτην την αποψη κι εγω θα διαλεγα ειτε την cort ειτε την squier :
Ειναι ενα θεμα αν θες η κιθαρα σου να εχει τρεμολο ή οχι. Σε τετοια κατηγορια τιμης, ενα τρεμολο μπορει να ειναι και μειον, μιας και λογω φτηνων υλικων κτλ, μπορει το τρεμολο σε συνεργασια με τα κλειδια να μην κρατανε και τοσο καλα το κουρδισμα και να περνας αρκετη ωρα κουρδιζοντας, ειδικα μετα απο την χρηση τρεμολο.
Βεβαια ολα φτιαχνονται, με ενα σωστο σεταρισμα και ισως αργοτερα με μια αλλγη κλειδιων με lock, θα σαι μια χαρουλα, απλα το αναφερω να το εχεις υποψην σου. Προσωπικα πολυ δυσκολα θα επαιρνα κιθαρα χωρις τρεμολο γιατι το εχω συνηθισει και μου αρεσει να το χρησιμοποιω, ακομα κι αν δεν τον χρησιμοποιω συχνα, θελω να ξερω οτι υπαρχει
Οι μαγνητες, νομιζω οτι ακριβως επειδη εισαι νεα στο αθλημα, θα ηταν καλο να εχεις επιλογες και για ηχους διπλων και μονων μαγνητων, οποτε παλι ειτε η fat strat ειτε η cort κανει την δουλεια σου. Οχι οτι η epiphone και γενικα τυπου les paul δεν βγαζουν ωραιο ηχο, απλα θα εχεις περισσοτερες επιλογες με συνδυασμο και διπλων και μονων μαγνητων, μιας και θα μπορεις να εχεις ηχους απο τυπου dire straits πχ μεχρι metal.
Αυτα απο μενα, καλη αρχη στην ηλεκτρικη και ελπιζω να συνεχισεις γιατι δεν ειναι και πολλες οι γυναικες που ασχολουνται με το αθλημα, ειδικα στην Ελλαδα...