Καλημέρα σε όλους.
Είναι η πρώτη φορά που γράφω (ελπίζω να το κάνω σωστά) και ο λόγος είναι οτι θα ήθελα με τον τρόπο μου, και όσο βέβαια μπορώ , να βοηθήσω τον τόπο που ζώ και τους ανθρώπους, που ουσιαστικά περνάμε μαζί τα προβλήματα της σημερινής Ελλάδας.
Απο κάποια λίγα πράγματα που έχω καταφέρει να διαβάσω, για αγορές απο ευρωπαικά υπερκαταστήματα, κακά Ελληνικά μαγαζιά, κακές συμπεριφορές, απο κάποια άλλα που ενδεχομένος έχω δει και έχω βιώσει, η κεντρική ιδέα είναι οτι <<η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση>>.
Τα τελευταία χρόνια βρεθήκαν τεράστια μουσικά καταστήματα στην Ευρώπη, ονόματα δεν θα αναφέρω παρόλο οτι τα ξέρουμε όλοι, που κερδίσαν αμέσως τον Πανευρωπαικό <<σεβασμό>> και δέος λόγο του οτι μπορούσαν λόγο των τεράστιων κεφαλαίων που επένδυαν να είναι οι φθηνότεροι και με την μεγαλύτερη ποικιλία σε προιόντα. Κλασική θεωρία του εμπορείου.
Σε αυτά λοιπόν απευθηνθήκαμε όλοι και στείλαμε πολλές χιλιάδες euro τιμωρόντας ουσιαστικά τα μικρά ή λίγο μεγαλύτερα <<δικά μας>> μαγαζιά. Κλασική περίπτωση super market-mini market.
Δεν λέω, κάποιες φορές όλοι μπορεί να <<κακοποιηθήκαμε>> εν μέρη απο <<κακές συμπεριφορές υπαλήλων,αργοπορείες, ημιεπαγγελματισμούς κ.λ.π>> αλλα αυτό σε καμια περίπτωση δεν σημαίνει οτι τα λεφτά που βγάζω απο την δουλειά μου και τα <<καταθέτω>> στο hoby μου θα πρέπει να τα <<εξάγω>> ειδικά ετούτες τις δύσκολες ώρες μαραζόνοντας ενα κλάδο που χτυπιέται ανελέητα, και τελικά μαραζονοντας και εμένα σαν τελικό αποδέκτη.
Η ερώτηση μου είναι. Αν π.χ η κιθάρα που θέλεις να πάρεις και την έχεις τσεκάρει στο διαδικτιακό <<υπερμαγαζί>> ήξερες οτι στην ιδια ακριβώς τιμή θα την πάρεις και στο Ελληνικό μαγαζάκι, απο που θα επέλεγες?
Μάλλον απο εδώ.
Δια του λόγου το αληθές τα τελευταία 2 έτη το 90 % των δυόλου ευκαταφρόνητων αγορών μου έχει πραγματοποιηθεί απο Ελληνικά μαγαζιά σε τιμές ευρωπαικών υπερκαταστημάτων,και πολλές φορές καλύτερων τιμών , κι αυτό γιατι πλέον πιστεύω τα περισότερα <<ντόπια>> καταστήματα αποφασίσαν και πρέπει να κοιτάξουν το γίγαντα στα μάτια, πηγαίνοντας για ένα ελάχιστο κέρδος.
Γι αυτο προτείνω πρωτού αποφασίσουμε να αποτανθούμε σε <<εξωτερικούς>> παράγοντες, τσεκάρουμε, ρωτάμε, δείχνουμε οτι γνωρίζουμε, παζαρευουμε (πάντα στα ορια του αξιοπρεπούς) και επενδυουμε στο μέλλον όλων μας. Δηλαδή αυτά που δεν κάνουν κάποι 300........
Μην παρεξηγηθώ δεν έχω μουσικό κατάστημα, εχω ομως εμπειρεία σε αυτα που λέω..απλά ψαξτε το και λίγο Ελληνικά. Θα σας εκπλήξει.
ελπίζω να μην κούρασα, θα με ενδιέφερε και η άποψη σας.