Mού φαίνεται εντελώς απίθανο (για να μην πω αδύνατο) να είναι 8,5 κιλά. Δεδομένου ότι οι περισσότερες κιθάρες παίζουν γύρω στα 3,5 με 4 κιλά, αυτό θα σήμαινε ότι ζυγίζει περισσότερο από δύο κανονικές κιθάρες. Φαντάζομαι ότι το πιο πιθανό είναι να έδιναν το βάρος σε pounds (λίβρες), δηλαδή κάτι λιγότερο από 4 κιλά, ή να ανέφεραν το shipping weight το οποίο για κάποιο λόγο τείνει να είναι κάπου εκεί (8-9 κιλά) για αποστολές από Ασία κλπ. Αν δείτε στο ebay αγγελίες για κιθάρες που πωλούνται από την Ιαπωνία, πολλές φορές αναφέρουν το βάρος του πακέτου γύρω στα 8-9 κιλά, άσχετα αν το βάρος την κιθάρας είναι σαφώς μικρότερο.
Όσον αφορά το ηχητικό δείγμα, εγώ προσωπικά αν δεν το ήξερα από πριν, μάλλον δεν θα ήμουν σε θέση να πω ότι η κιθάρα δεν είναι φτιαγμένη από ξύλα. Ο ήχος της κιθάρας στα αυτιά μου φαίνεται να έχει έναν ιδιαίτερο τόνο, σαν μια περίεργη μουντάδα, ενώ γενικά το ηχητικό φάσμα είναι μετατοπισμένο προς τις υψηλές συχνότητες. Δεν είμαι σίγουρος όμως κατά πόσο αυτό οφείλεται στην κιθάρα ή σε άλλους παράγοντες (ενισχυτή, εφφέ, κλπ).