Ευχαριστώ για τα reply.
Εγώ έζησα την συγκυρία να είμαι ο μόνος κλασσικός κιθαρίστας μεταξύ φίλων που έπαιζαν heavy metal,grindcore,punk...
Μάλιστα δεν έπαιζαν και πολύ καλά-καθαρά εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας και παρεξήγησα μια για πάντα την ηλεκτρική.
Τα τελευταία χρόνια δουλεύα σε ωδείο και από πέρισυ σε μουσικό σχολείο αλλά την ηλεκτρική την είχα από απόσταση.
Που και που αναθεωρούσα όταν έβλεπα live κάποιον μεγάλο κιθαρίστα από τις γνωστές μπάντες που επισκέπτονταν την Ελλάδα αλλά δεν έλεγα να ασχοληθώ.
@Απόλλων
Στο εργαστήριο έπαιξα με 2 custom Les Paul που, αν και δεν μπόρεσα να αξιοποιήσω τις δυνατότητές τους εξαιτίας του στυλ παιξίματός μου, μου άρεσε πολύ αυτό που άκουγα.
Είχαν και ωραίο custom μπράτσο που με βόλευε.
Και αργότερα που τις έπαιξε ο φίλος που έχει το εργαστήριο έπαθα πλάκα.Αλλά το σώμα τους δε με βολεύει καθόλου.
Έτσι σκέφτηκα ότι μπορεί να βρω μια κιθάρα με ανάλογο μπράτσο και σώμα που να με βολεύει.
Ενστικτωδώς,χωρίς να τις έχω ακουμπήσει ποτέ,μια ζωή καλοέβλεπα το σχήμα των PRS αλλά και των ανάλογων Ibanez.
Και η telecaster που έχω πιάσει πολλές φορές μου άρεσαν όλα εκτός από το πάχος και ξέρω ότι βγάζει και φαρδιά ταστιέρα αλλά δεν θυμάμαι το μοντέλο.
'72 ή κάτι τέτοιο,αλλά δεν τη βρίσκω..
Έχει περάσει και από τα χέρια μου,κάτι μήνες,μια fender squier strat αλλά δεν μου άρεσε, ούτε η χρήση του tremolo.
Πιστεύω ότι πρέπει να δοκιμάσω Telecaster με φαρδιά ταστιέρα,PRS και ίσως Ibanez.
Θα κατέβω το άλλο Σαββατοκύριακο από Θεσσαλονίκη-Αθήνα και θέλω να πάω σε μαγαζιά να δοκιμάσω.
Ξέρω κάποια μαγαζιά στην περιοχή την Εξαρχείων αλλά όχι ποιες μάρκες έχουν.
θα προτιμούσα ένα φαρδύτερο και λεπτότερο μπράτσο παρά ένα παχύτερο αλλά στενό. Φυσικά αν είναι και παχύ και φαρδύ, ακόμα καλύτερα, αλλά είναι ένας σχετικά σπάνιος συνδυασμός σε ηλεκτρική κιθάρα.
Κάπως έτσι τα έχω και εγώ στο μυαλό μου.
Αλλά σίγουρα πρέπει να δοκιμάσω.
Αλλά έχε στο μυαλό σου ότι πολλά από τα riffs και τα σόλα που έχουν γραφτεί για ηλεκτρική κιθάρα εκτελούνται καλύτερα στα εξ'ορισμού στενότερα πλάτη ταστιέρας των ηλεκτρικών....
Νομίζω ότι καταλαβαίνω τι λες, το έχω συζητήσει και με ηλεκτρικούς φίλους,αλλά δεν έχω την ίδια άποψη.
Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα της ικανότητας του εκτελεστή.
Υ.Γ.Από εμένα δε χρειάζεται να ανοίξετε άλλο thread.
Συζητήστε ελεύθερα,δε με πειράζει καθόλου,θεωρώ ότι έχει και κάποια συνάφεια με το θέμα μου.