αυτο που μου εστειλες δηχνει τα χαρακτηριστικα ενως μεγαφωνου-ηχειου απλα..
δε κρινει κατασκευες δυο δρομων!
Νομίζω ότι δεν έγινα αντιληπτός..
Δεν αναφέρομαι στην απόκριση του μεγαφώνου, αλλά στην απόκριση του
ενισχυτή, ο οποίος είναι σχεδιασμένος
για το συγκεκριμένο είδος μεγαφώνου.
Μπορείς να το δείς και μόνος σου, από τις μετρήσεις που παρέθεσες, αν και η φόρμουλα που χρησιμοποίησες είναι για DC, δεν πειράζει, είναι μία καλή προσέγγιση, όπου βλέπεις ότι μετράς περισσότερα watt σε πρίμα και μπάσα και λιγότερα σε μεσαία. Αυτό δεν είναι τυχαίο, είναι ακριβώς η απόκριση του ενισχυτή, σχεδιασμένη για το είδος αυτό των μεγαφώνων κιθάρας.
Πάντα όταν βγάζουμε ήχο από το τελικό στάδιο ενός ενισχυτή κιθάρας, είτε μέσω κάπου attenuator όπως αυτός που έχω σχεδιάσει
εδώ, είτε από κάποιο LineOut του ενισχυτή, πριν το περάσουμε σε ένα τελικό σύστημα ενίσχυσης PA, όπως πχ μέσα από την κονσόλα ενός ηχολήπτη, για ηχογράφηση, κλπ, χρειαζόμαστε ένα "εξομοιωτή καμπίνας" (Cab Simulator) είτε σε κουτί, όπως πχ αυτός
εδώ, είτε σε λογισμικό, όπως ένα DAW, με σκοπό να εξισορροπήσουμε τις συχνότητες για συστήματα FRFR (Full Range Flat Response), δηλαδή γραμμικής απόκρισης, όπως αυτά των 2 ή περισσότερων δρόμων.
Εάν θέλεις μπορείς να αναφερθείς και εδώ που έχει πολύ καλά στοιχεία για το θέμα:
http://www.hexeguitar.com/diy-cabsims_e Εάν παρακάμψεις τον εξομοιωτή καμπίνας, θα πάρεις ένα παραμορφωμένο αποτέλεσμα με έντονα μπάσα και ιδίως πρίμα, το οποίο είναι αφύσικο για κιθάρα. Το ίδιο συμβαίνει και όταν οδηγείς με ενισχυτή κιθάρας ένα μεγάφωνο 2 δρόμων με γραμμική απόκριση.