.. το 3 κανάλι, έχω λίγο την αίσθηση οτι "κατσαριδίζει"..
Θέλω να σου γράψω από χθές, είπα άστο γιατί έχω πολύ πράμα πάνω σε αυτό το θέμα, με πήραν αποκάτω οι δουλειές και χρόνο δεν βρίσκω..
Για να μην καθυστερούμε λοιπόν, θα γράψω αναλυτικά εδώ για το θέμα:
DIY Amp MOD: Engl Screamer – Κόψτε το “γρέζι”, αφήστε άθικτα πρίμα/δυναμικές..Μέχρι τότε, το short version είναι:
Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο, έχει ένα έκδηλο γρέζι κυρίως στο κανάλι 3 πολύ ψηλά συχνοτικά, που χειροτέρεψε όταν άλλαξα το V30 σε Vtype (θέλω να γράψω άρθρο γι'αυτό), είχα συναυλία την Κυριακή και δοκίμαζα λύσεις όλη την προηγούμενη εβδομάδα, η
φόρμουλα RC δεν δουλεύει καλά για την επιλογή πυκνωτή και μελέτησα τα γραφήματα των σύνθετων αντιστάσεων των μεγαφώνων και βρήκα γιατί (θέλω να γράψω άρθρο γι'αυτό), εφτιαξα κάποιες πατέντες για δοκιμές (ακολουθεί φωτο) και βρήκα ότι (επιτέλους ερχόμαστε στο διαταύτα..

)..:
Η
βέλτιστη λύση είναι να βάλεις
έναν πυκνωτή παράλληλα με το μεγάφωνο:
1.
0,47μF αν έχεις 16 Ohm μεγάφωνο, ή
2.
1μF αν έχεις 8 Ohm μεγάφωνο
..και
το γρέζι του Tubemeister εξαφανίζεται χωρίς καμία απώλεια πρίμων.
Μιλάμε για τέτοιο είδος πυκνωτή:
http://www.ebay.com/itm/10PCS-CBB-474J-250V-CL21-0-47UF-470NF-P15-Metallized-Film-Capacito-9-/151266889401?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2338358eb9Αν δεν σου φτάνει το φιλτράρισμα, μπορείς να αυξήσεις λίγο τις τιμές.
Πως θα το συνδέσεις:.. εγώ έκανα την εξής πατέντα:

..δηλαδή ένωσα διάφορους πυκνωτές σε βύσματα κιθάρας και τα φόρεσα στην παράλληλη είσοδο/έξοδο της καμπίνας, δηλαδή στο thru (το δεύτερο socket).
Αν η καμπίνα δεν έχει, είναι το ίδιο ακριβώς αν το συνδέσει κάποιος και πάνω στον ενισχυτή, σε μία άλλη έξοδο μεγαφώνων
στα ίδια Ohm (ξέρω ο ΤΜ18 δεν έχει..) Όλες οι συνδέσεις αυτές είναι παράλληλες, οπότε στην ουσία εισάγεις έναν πυκνωτή παράλληλα με το μεγάφωνο, κανένα θέμα δεν προκύπτει με τα Ohm ή ότιδήποτε άλλο. Τέλος σαφώς μπαίνει και απ'ευθείας και πάνω στο μεγάφωνο.