επειδη τυχαινει να εχω 2 vintage kramer( κ stagemaster k sustainer),θα πω κ γω δυο λογια.
Καταρχην αν εξαιρεσω καποια συγκεκριμενα μοντελα της kramer ( που φτιαχτηκαν εξ ολοκληρου στο new jersey ),τα υπολοιπα μοντελα ηταν ουσιαστικα της ασημης τοτε esp...αρα δεν ητaν κ τοσο made in USA...( εδω εγω θα πω: ε και τι εγινε?το οτι ερχοταν υλικο απο Ιαπωνια δεν μειωνει καθολου την αξια των συγκεκριμενων...ειδικα μοντελα σαν την stagemaster,sustainer,nightswan,proaxe,liberty,baretta ειναι ολα τα λεφτα)
τα parts (μανικια κ σωματα)τα επαιρναν απο Ιαπωνια,γινοταν η βαφη,συναρμολογηση κ η προσθηκη των υπολοιπων μερων στο εργοστασιο της kramer.(r.i.p.).

ετσι διπλα στο λογοτυπο της kramer κοτσαριζαν το American...
αυτη τη στιγμη η επανακυκλοφορια της stagey σε μερικα καταστηματα αμερικης ( εκει τωρα αρχησαν να κυκλοφορουν στα μαγαζια)εχει τιμη 900 usd δηλ.περιπου 650 ευρω...αν η τιμη θα ειναι ιδια σε Ευρωπη,θα ειναι καλο vfm κατα την αποψη μου...(εχει κ φοβερο playability)...κ για αυτα τα λεφτα (650 ευρω) φιλε Επικ δεν θα ειναι b class καθολου.Αν η τιμη ειναι μεγαλυτερη κατα 100 ευρω,παλι θα αξιζει...αν θα ειναι παραπανω,αναζητησε κατι αλλο...αλλα προς θεου οχι τα φτηνα μοντελα που πουλαει ακομη κ ο thomann...μακρυα...καταρχην αυτα τα μοντελα δεν εχουν καμμια σχεση με οτι προανεφερα...αλλο εργοστασιο (το παλιο αν δεν κανω λαθος καηκε απο πυρκαγια αφοτου εκλεισε τις πορτες του το 1990),αλλο προσωπικο,τελειως αλλη ιστορια...
Εγω στην θεση σου (αναλογα βεβαια κ το μπατζετ σου),αν ηταν να διαθεσω ενα καλο-δυνατο ποσο,θα στρεφομουνα στις gary kramer...