Σχετικά με τον Blues Jr που ανέφερες... Αφού θα παίρνεις το gain σου από πετάλια τι να το κάνεις το fx loop? Δε λέω, είναι ένα συν αλλά όχι και μειονέκτημα η απουσία του στην περίπτωσή σου.. Τσέκαρε πάντως και τον Pro Jr.
Πρόσφατα μου τράβηξε την προσοχή και ο καινούργιος VHT AV-GT1-20 Lead 20 που με 2 κανάλια, 4 προενισχύτριες για πολύ gain και reverb, φαίνεται πολύ καλή και ισορροπημένη πρόταση στα 400€.
Φαινόταν ωραίος μέχρι που διάβασα το βάρος του...
Παντως δεν ειναι κριμα να δωσεις τοσα λεφτα σε ενισχυτη και να παιρνεις την παραμορφωση σου απο πεταλια?
Ναι, και εγώ ήθελα να το ρωτήσω αυτό, what's up with that, zero?
Αυτό δεν το έχω καταλάβει..

Δε λέω, ίσως η παραμόρφωση από ένα κοινό πεταλάκι δε συγκρίνεται στα ίσια με αυτήν ενός καλού λαμπάτου ενισχυτή αλλά...
1) Αν βρεις έναν ενισχυτή με πολύ καλό και φιλικό προς τα πετάλια καθαρό κανάλι, έχεις την τέλεια βάση για να χτίσεις έναν πολύ καλό βρώμικο ήχο.
2) Πολλοί ενισχυτές έχουν κοινό eq για καθαρό και βρώμικο, κάτι που αχρηστεύει (σε πολύ μικρό βαθμό, δε λέω) το ένα από τα δύο κανάλια. Εκτός αν ο ενισχυτής προορίζεται για studio χρήση μόνο.
3) Κυκλοφορούν τόσα πολλά πεταλάκια παραμόρφωσης που έχεις πραγματικά πολλές επιλογές για να βρεις την παραμόρφωση που σου ταιριάζει. Κάποια πετάλια μάλιστα έχουν πραγματικά υπέροχο ήχο, δικό τους χαρακτήρα που μπορεί να μη βρεις σε έναν ενισχυτή και ως κάποιο βαθμό, tube feeling.
4) Το να βρεις ενισχυτή με καθαρό κανάλι που να σου ταιριάζει απόλυτα και βρώμικο που επίσης σου ταιριάζει απόλυτα είναι εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά σε μια χαμηλή κατηγορία τιμής. Οπότε ή κάνεις A/B ανάμεσα σε 2 ενισχυτές (μεγάλο κόστος, κουβάλημα κλπ) ή λύνεις το πρόβλημά σου με ένα καλό πεταλάκι distortion σε ένα καλό καθαρό κανάλι.
5) Το πεταλάκι παίζει καλά και σε χαμηλές εντάσεις.
6) Καταξιωμένοι κιθαρίστες (αν και δε μου αρέσει να τους παίρνω σαν σημείο αναφοράς) χρησιμοποιούν πεταλάκια παραμόρφωσης κι ας έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τους πιο ακριβούς ενισχυτές και να τους παίξουν στις πιο δυνατές εντάσεις. Άρα νομίζω είναι θέμα γούστου.
Θα θελα κάποιο σχόλιο ως προς τα παραπάνω γιατί ίσως το βλέπω λάθος το θέμα..