glambrakop καλησπέρα κι από εμένα...
Λοιπόν μην με παρεξηγήσεις, με καλή διάθεση στο λέω αλλά νομίζω πως κάνεις ένα μικρό λαθάκι...
Έχω την αίσθηση πως χάνεσαι, πελαγώνεις σε λεπτομέρειες οι οποίες στην τελική ως ένα βαθμό είναι και ανούσιες...
Ό,τι και να σου πει ο καθένας, το θέμα είναι να ακούσεις την διαφορά μόνος σου. Δεν έχω καταλάβει ακόμα τί προσπαθήσεις να πετύχεις με τόσες λεπτομέρειες...Κάπου το χάνεις έχω την αίσθηση...
Καταρχήν έχεις κολλήσει σε 2 εταιρείες συγκεκριμένα και όπως έγραψες, η Martin είναι η παλαιότερη εταιρεία και γι'αυτό την προτιμάς.
Αυτός είναι λόγος για σένα? Έχεις παίξει με κιθάρες άλλων εταιρειών να δεις τις διαφορές? Να ακούσεις τον ήχο? Να δεις το playability που έχουν??
Δεν έχει σημασία αν με Martin παίζει ο Clapton ή ο Mayer. Και με taylor παίζει όλος ο κόσμος πλέον... So???
Όσον αφορά στις λεπτομέρειες τώρα...Εγώ θα σου πω για παράδειγμα πως οι Taylor είναι πολύ πριμαριστές, για πολλούς έχουν τσίγκινο ήχο ενώ οι Martin είναι το ακριβώς αντίθετο. Τί καταλαβαίνεις εσύ από αυτό αν δεν δεις τη διαφορά μόνος σου??
Μου δίνεις την αίσθηση πως θες να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο και αντί να πας να οδηγήσεις διάφορα και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου, κάθεσαι και ασχολείσαι με την διαφορά στο βερνίκι του χρώματος, την διαφορά στο κιβώτιο ταχυτήτων και το πλάτος των ελαστικών.
Δεν λέω, καλά κάνεις. Απλά έχω την αίσθηση πως το παρακάνεις λίγο...
Καλοπροαίρετα στα λέω όλα. Απλά πήγαινε και άκουσε τα όργανα. Τα χρήματα που διαθέτεις είναι πολλά και τόσες λεπτομέρειες που ζητάς πιστεύω πως είναι άχρηστες. Στην τελική, το νόημα είναι να βρεις ένα όργανο που σου κάθεται καλά, σου αρέσει ο ήχος, η εμφάνιση κλπ...
Τέλος, τόσες λεπτομέρειες, αλλά δεν είδα να ασχολείσαι ιδιαίτερα με το θέμα της ταστιέρας. Δεν έχουν όλες οι κιθάρες ίδιο shape. V shape, D Shape κλπ...
Θεωρώ πως πρέπει να επαναπροσδιοριστείς λίγο...
Στα λέω με όλη την καλή διάθεση που έχω να σε βοηθήσω να πάρεις κάτι καλό. Τεχνικές λεπτομέρεις που ζητάς δεν γνωρίζω να σου πω προσωπικά, τα υπόλοιπα παιδιά γνωρίζουν άριστα όμως. Εγώ λειτουργώ με το αυτί, το χέρι μου και τις δεξιότητές μου (όσες έχω τέλος πάντων στο ερασιτεχνικό επίπεδο).
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Take care και καλή αγορά.
Φιλικά
Παναγιώτης