Καλησπερίζω,
και συστήνομαι ταυτοχρόνως, καθώς πρόκειται για το πρώτο μου post ύστερα από αρκετό καιρό ανώνυμου stalking των διαφόρων thread του forum
Περνάω στο θέμα μου, και ξεκινάω με μερικές λεπτομέρειες σχετικά με το τι έχει συμβεί.
Από τα Χριστούγεννα τώρα, έχοντας αποταμιεύσει το σεβαστό ποσό των 600 ευρώ, αποφάσησα να προβώ σε αγορά μιας καινούριας κιθάρας, η οποιά να αντιπροσωπεύει σε μεγαλύτερο βαθμό το στύλ που παίζω, αλλά και να είναι καλύτερης ποιότητας από την πρώτη μου κιθάρα, την μίζερη αυτή
Jackson (μια παρόμοια βασικά, την οποία δεν εντόπισα όμως), που πήρα πριν 3 χρόνια ξεκινώντας το ταξίδι μου και 'γω.
Μπορώ να πω ότι είναι μια κιθάρα η οποία κράτησε και κρατάει ακόμα γερά. Έχω κάνει live με αυτήν και την έχω παιδέψει αρκετά. Αλλά έχω φτάσει σε ένα σημείο όπου το να παίζω με μια Jackson οτιδήποτε άλλο εκτός από metal, έχει καταντήσει κλασσικό αστείο μεταξύ γνωστών μου.
Πλεόν τα ακούσματα μου τείνουν πιο πολύ προς alternative/indie/post-rock συγκροτήματα, τύπου Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Radiohead, Muse, Pixies, Modest Mouse, Sonic Youth, Mogwai (τους οποίους θα θαυμάσω το ερχόμενο Σάββατο, haters gonna hate

), Maybeshewill, Godspeed, και γενικά τέτοια πράγματα. Καμιά φορά ξεφεύγω από την post-rock και καταλήγω σε πιο βαριά, του στύλ Isis, Pelican, κλπ ωστόσο.
Επομένως αποφάσησα να ανανεωθώ και να αγοράσω μια νέα κιθάρα. Κατέληξα ύστερα από αρκετό ψάξιμο σε αυτήν εδώ την
PRS SE 245. Η έρευνα μου με έφερε εκεί καθώς απόψεις λένε ότι πρόκειται για μια κιθάρα που μπορεί σε ένα βαθμό να μιμιθεί τον βαθύ και βαρύ ήχο μιας Gibson, αλλά και τα κρυστάλλινα καθαρά μιας Fender.
Έλα μου ντε, που συζητάω από δω και από 'κει και εν τέλει ένας τρελός Telecasterάκιας φίλος μου, μου προτείνει αυτήν εδώ την
Fender Deluxe Thinline, και με τα περισσευόμενα να πάρω ένα delay
Boss DD-7. Η κιθάρα αυτή στον Thomann θα είναι διαθέσιμη ωστόσο από τις 27 του Ιανουαρίου αυτού, και η αναμονή είναι δυσβάσταχτη... Αλλά εν τέλει αξίζει;
Πιστεύω πως μπορώ να μαζέψω άλλο ένα 200-300αράκι μέσα σε αυτές τις μέρες. Μπορεί κανείς να μου ρίξει τα φώτα του επάνω σε κάποιον συνδυασμό, κιθάρας/κιθάρας+πεταλιού; Ο δικός μου ο καημός είναι ότι έπεσα από μια κιθάρα των 550 ευρώ (την PRS) σε μία των 400 (την Fender), και δεν ξέρω εν τέλει αν αξίζει αυτή διαφορά ή αν μπορώ να πετύχω κάτι καλύτερο με κάποια παραπάνω χρήματα...