Μια επιλογή από ενισχυτές που έχω δοκιμάσει και ξέρω ότι έχουν καλή παραμόρφωση ή συνεργάζονται καλά με πετάλια...
Τech 21 Trademark 30Ένας μοναδικός ενισχυτής με αναλογικό modelling που δίνει απίστευτα αυθεντικούς ήχους με διάφορες επιλογές μοντέλου ενισχυτή, παραμόρφωσης και καμπίνας. Tον είχα παλιότερα και τον πούλησα γιατί έβρισκα ότι υστερεί στα καθαρά, από πλευράς βρωμιάς όμως μπορώ να πω ειλικρινά ότι δεν υπήρχε παραμόρφωση την οποία δεν μπορούσα να πετύχω. Είχα βγάλει με αυτό τον ενισχυτή τα πάντα από κλασσικό rock μέχρι heavy metal με χαρακτηριστική άνεση. Ξέρω ότι είναι πάνω από τον προϋπολογισμό σου, αλλά πιστεύω ότι αξίζει τα επιπλέον χρήματα.
Peavey Envoy 110Ένας πολύ οικονομικός αλλά αρκετά ευέλικτος ενισχυτής (δεδομένου ότι δεν είναι modelling). Έχει επιλογή για τρεις διαφορετικές παραλλαγές σε κάθε κανάλι και μπορεί έτσι να πετύχει εξαιρετικούς ήχους από εντελώς καθαρούς μέχρι διαφορα επίπεδα παραμόρφωσης. Επίσης συνεργάζεται υποδειγματικά με όλα τα πετάλια που έχω δοκιμάσει (ομολογουμένως δεν διαθέτω high gain πετάλια, αλλά δεν νομίζω ότι θα υπήρχε πρόβλημα), πράγμα που δεν ισχύει για τους περισσότερους solid-state ενισχυτές.
Fender Vibro Champ XDΈνας ενδιαφέρων λαμπάτος modelling ενισχυτής που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του modelling (ευελιξία ενισχυτών και εφφέ) με τον ήχο της λάμπας. Η γνώμη μου είναι ότι οι ήχοι του δεν είναι ίσης ποιότητας με αυτούς ενός καλού αμιγώς λαμπάτου ενισχυτή. Μπορείς όμως με τις κατάλληλες ρυθμίσεις να εξερευνήσεις αρκετές διαφορετικές ηχητικές παραλλαγές, τόσο σε καθαρούς ήχους όσο και σε παραμόρφωση, ώστε να βρεις κάτι που σού ταιριάζει. Aπ' ό,τι βλέπω έχει αρχίσει να αποσύρεται, οπότε ίσως να είναι λίγο πιο δύσκολο να τον πετύχεις. Επίσης δεν συνεργάζεται καλά με πετάλια, άρα ίσως να μην είναι ο πιο κατάλληλος για σένα αν θέλεις να παίρνεις την παραμόρφωσή σου (και) από πετάλι.