Εγώ θα σου πρότεινα να τον ακούσεις πρώτα τον Bandit από κοντά πριν τον πάρεις. Έχω έναν Bandit 112, μοντέλο '98 (τα πρώτα με την τεχνολογία transtube). Ο high gain ήχος του (για metal, shred φάσεις) δεν είναι καλός, ακούγεται λασπώδης και μουντός. Ακόμα και με μαγνήτες evo (που θεωρούνται από τους πιο "δυνατούς" passive, τα πράγματα δεν βελτιώνονται ιδιαίτερα). Δεν έχω εμπειρία με άλλους ενισχυτές (είναι ο μόνος που έχω!), και πιθανόν ο ήχος του να θεωρείται καλός για solid state σε αυτά τα λεφτά, αλλά σε σχέση με τον ήχο που βγάζει το pod XT (του οποίου η τεχνολογία νομίζω είναι ίδια με αυτή του spider που έχεις) υστερεί πολύ. Πλέον χρησιμοποιώ τον bandit ως ηχείο για το pod (ή άλλους software modellers), παρακάμπτοντας εντελώς την παραμόρφωσή του (για αυτή την δουλειά είναι πολύ καλός μιας και το ηχείο του είναι καλό). Πιθανόν τα τελευταία μοντέλα bandit να έχουν βελτιωθεί (π.χ., ο δικός μου δεν έχει επιλογή "modern", κ.τ.λ.π.), δεν γνωρίζω, αλλά θεώρησα σωστό να σου πω την εμπειρία μου.
Όσον αφορά τον θόρυβο, πράγματι, έχει πολύ, σε βαθμό που θα ξενερώσεις. Θα χρειαστείς οπωσδήποτε ένα noise gate πετάλι. Αν βάλεις σε αυτό και τα extra χρήματα για επιπλέον πετάλια/εφέ (μόνο reverb έχει ο bandit) θα πάει το κόστος αρκετά ψηλά. Αν δεν έχεις δυνατότητα να τσεκάρεις τον bandit, γνώμη μου είναι να πας στον vypyr, μιας και τον έχεις ακούσει και σου άρεσε (και σου δίνει ένα σωρό εφέ).