Διάβασα με προσοχή όλα τα παραπάνω κι αναρωτιέμαι.. επειδή προσωπικά δεν είμαι μωρό και θέλω να φτιάξω μια ζωή για μένα και τους ανθρώπους που αγαπάω, πώς είναι δυνατόν να παραιτηθώ?
Συγχωρήστε με αλλά η εντύπωση που πήρα από τα περισσότερα ποστ που διάβασα ήταν να αφεθούμε στην κατρακύλα κι όπου μας πάει..να μη ψηφίζουμε,να μη μιλάμε, να μην αντιδρούμε κι εν τέλει να μην ελπίζουμε.
Μόνο που νομίζω πως πολύ απλά δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε.
Δε γίνεται να έχεις ένα δικαίωμα να επιλέξεις ποιοί θες να σε εκπροσωπήσουν για τα επόμενα 4(θεωρητικά) χρόνια και να μη το κάνεις, επειδή την προηγούμενη φορά επέλεξες λάθος ή επειδή κάποιοι σε έχουν κάνει να φοβάσαι τόσο ώστε να νομίζεις ότι δε μετράει. Με αυτό το φόβο νομίζω φτάσαμε εδώ. Ως τώρα αφήναμε να αποφασίζουν οι μειοψηφίες, γιατί με ποσοστό αποχής 30-40 %, μειοψηφία είναι οι υπόλοιποι! Όταν από τα 9εκατ. ψηφοφόρων απέχουν τα 3,τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας κι όχι αν δώσουμε όλοι το παρόν, γιατί πολύ απλά 3 εκατομμύρια ψήφοι βγάζουν κυβέρνηση φίλοι μου!
Δε το παίζω δάσκαλος ούτε έχω πρόθεση να "κουνήσω το δάχτυλο" σε κανέναν, δεν έχω κανένα δικαίωμα άλλωστε να το κάνω αυτό. Άλλα δε μπορώ ,βρε παιδιά, να διαβάζω από σύγχρονους ανθρώπους, στην εποχή που ζούμε, πως "ό,τι και να ψηφίσω,δε γίνεται τίποτε". Σε μια Ελλάδα που μας χρειάζεται αυτή τη στιγμή, γιατί όπως είδαμε ξεκάθαρα όλα αυτά τα χρόνια αλλά κι από την όχι και τόσο αρχαία ιστορία μας, ο λαός έχει σώσει πάντα αυτή τη χώρα.
Δεν είμαι έξυπνη ούτε ειδική αλλά σκέφτομαι κάτι απλό και θα σας το πω για να γίνω ακόμη πιο σαφής.. Δε θέλω να έρθει η ώρα κάποια στιγμή να γυρίσει το παιδί μου και να με ρωτήσει, όπως κάνουν δικαίως οι νέοι σήμερα, "γιατί ρε μάνα τότε δεν έκανες τίποτα?γιατί παραδόθηκες στην κατηφόρα?"..ειλικρινά τρομάζω και μόνο με την ιδέα! Στενοχωριέμαι που δεν έχω 40 ευρώ,ως άνεργη, να πάω στην πατρίδα μου για να ψηφίσω αλλά τουλάχιστον θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να έχει το παιδί μου μια δουλειά κι ένα μέλλον καλύτερο από το δικό μου. Γιατί αν ο προορισμός μας δεν περιλαμβάνει την πρόνοια για τις επόμενες γενιές, τότε καλύτερα να κάτσουμε στο σπίτι μας να κλαίμε τη μοίρα μας..!
Δε γίνεται άλλο να ασχολούμαστε με το τί έγινε!Πρέπει να δούμε τί θα γίνει από εδώ και πέρα.. Τουλάχιστον,ακόμη κι αν τα πράγματα συνεχίσουν να καταστρέφονται γύρω μας, θα έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη ότι δε σηκώσαμε τα χέρια(και τα πόδια μη σας πω) επειδή κάποιους τους συμφέρει να νιώθουμε έτσι και να μας έχουν συνένοχους!
Προσωπικά, το λέω σε όλες τις συζητήσεις με φίλους και πάντα με κατηγορούν.. εγώ δεν έφαγα!εγώ δεν έκλεψα!εγώ δεν εξαπάτησα! και πολύ απλά δε θα σκύψω το κεφάλι μπροστά σε αυτούς που το έκαναν επειδή θέλουν να με κάνουν να νιώσω έτσι. Κι είμαι σίγουρη πως ο καθένας μας γνωρίζει ανθρώπους που ήταν κι είναι τίμιοι κι έχουν κερδίσει ό,τι έχουν με τη δουλειά και τον ιδρώτα τους.
Για αυτούς και για μας πρέπει να δώσουμε το παρόν, κι ας μη γίνει και τίποτα σας λέω εγώ στην τελική.
Όσο όμως θα ξέρουν οι "κύριοι" κλέφτες-προδότες-απατεώνες, όπως θελετε πείτε τους, ότι ο λαός είναι εδώ και δε παραδίνεται,τόσο πιο δύσκολο θα είναι το "έργο" τους και αυτό είναι απλή λογική.
Υ.Γ.Πάλι έγραψα κατεβατό απαπα
Επίσης, άλλα ήθελα να γράψω κι άλλα έγραψα..είστε πολύ ..παρασυρητικοί!