Για μένα, και το έχω ξαναπει, ισχύει οτι Μάπα κιθάρα + καλός ενισχυτής = μάπα κιθάρα.
Αυτό δε λέει απολύτως τίποτα, μιλάμε για ήχο και ηχητικό αποτέλεσμα. Και ξαναλέω, όποιος θέλει ας παίξει με τη μάπα (έτσι θεωρείται τουλάχιστον από την πλειοψηφία των κιθαριστών) Harley Benton LP μου των 100 ευρώ με τους no name china μαγνήτες σε μια ενισχυτάρα να δούμε τι ήχος θα βγεί

Αυτό το λέω γιατί θεωρώ πως ο ενισχυτής είναι αυτός που καθορίζει σε μεγαλύτερο ποσοστό αν ο ήχος μας είναι καλός ή όχι. Προκαλώ λοιπόν όποιον θέλει να του τη δώσω να κάνουμε τη δοκιμή!
Ισχύει οτι μια κακή κιθάρα με καλό ενισχυτή θα ακουστεί καλύτερα από μια καλή κιθάρα σε έναν marshal MG. Επίσης όμως ισχύει οτι και οι δυο συνδιασμοί είναι ανισορροποι. Το ζήτημα είναι να βρεθεί ένα καλό balance μεταξύ κιθάρας και ενισχυτή. Το που ακριβώς είναι αυτή η ισορροπία, είναι αρκετά υποκειμενικό και προσωπικό θέμα, αλλά σίγουρα βρίσκεται πολύ μακριά από τέτοιους ακραίους συνδιασμούς.
Aυτό που τόνισα εννοούσα σε ότι έγραψα πιο πάνω. Σίγουρα βέβαια το πιο ισορροπημένο είναι αυτό που είπες, να βρεθεί ένα καλό balance, και η κιθάρα (μαζί με τους μαγνήτες της) και ο ενισχυτής να είναι όσο το δυνατόν καλοί. Αυτό είναι το πιο θεμιτό

εγώ βρίσκω πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ μιας strat και μιας lespaul.
Ο noe13 μίλησε για μαγνήτες, όχι για 2 διαφορετικές κιθάρες με εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό στον ήχο, που η μια κιόλας μπορεί να έχει μονούς! Γιατί ακόμα και τους ίδιους μαγνήτες να βάλεις σε αυτές τις 2 κιθάρες πάλι θα έχουν διαφορετικό ήχο!
ο φιλος μας ρωταει αν θα αλλαξει ο ηχος της κιθαρας του αν αλλαξει μαγνητες...μονολεκτικα τι απαντας σε μια τετοια ερωτηση??? Εγω λεω ΝΑΙ.
Δεν το διάβασες καλά ή το εξέλαβες διαφορετικά. Έγραψε το εξής:
Έχω μια epiphone les paul και θέλω να ρωτήσω αν με το να αλλάξω μαγνήτες θα δω μεγάλη διαφορά στον ήχο. Παίζουν μεγάλο ρόλο;
Δηλαδή ρώτησε αν η αλλαγή των μαγνητών θα παίξει μεγάλο ρόλο στον συνολικό του ήχο, όχι αν θα αλλάξει ο ήχος της κιθάρας του γενικότερα. Φυσικά και θα αλλάξει ο ήχος της κιθάρας με αλλαγή μαγνητών, αλλά ο συνολικός ήχος (για τον οποίο παίζουν πολλά ρόλο) δεν θα αλλάξει δραματικά. Ρε παιδιά είναι κλασσικό θέμα ενός αρχάριου κιθαρίστα αυτό, νομίζει πως με μια αλλαγή μαγνητών ο ήχος του θα γίνει super duper αλλά μετά την αλλαγή καταλήγει να απογοητεύεται γιατί δεν είδε μεγάλη διαφορά, την οποία θα έβλεπε φυσικά αν έπαιρνε έναν πολύ καλό ενισχυτή.
Γι'αυτό πάντα προτείνω, εάν θέλουμε ο ήχος μας να καλυτερεύσει, πρώτα να κοιτάμε για καλό ενισχυτή, ο οποίος μαζί με μια αξιοπρεπη κιθάρα θα μας δώσει ένα καλό αποτέλεσμα.
Δηλαδή μόνο εμένα η παρακάτω πρόταση μου φαίνεται υπερβολική;
Αλλαζουν τα παντα στον ηχο !