Όπως διευκρίνισα στο άρθρο με τις tele, δεν είχα τη δυνατότητα να δοκιμάσω όλες τις κιθάρες που παρουσίασα. Τις strat τις είχα δοκιμάσει όλες και είχα στην κατοχή μου κάποιες από αυτές, οπότε μπορώ να έχω μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη. Τώρα αν κάποιες από αυτές είναι καλύτερες από την Classic Vibe, είναι σε κάποιο βαθμό θέμα γούστου, αλλά και τιμής. Π.χ. η SX που μπορείς να τη βρεις με λιγότερο από 150 Ευρώ δεν είναι κατά τη γνώμη μου πολύ κατώτερη της Classic Vibe που κοστίζει περίπου 200 Ευρώ παραπάνω.
Γενικά θα έλεγα ότι αν ψάχνεις μια κιθάρα σε κλασσικό στυλ strat από πλευράς σχήματος και ήχου, τότε η Classic Vibe είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Θα έλεγα όμως ότι και η SX SST ή η Vintage V6 είναι πολύ καλές, και μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα που θα σού περισσέψουν για να κάνεις κάποιες έξυπνες αναβαθμίσεις (μαγνήτες, τρέμολο, κλπ.) σε περίπτωση που δεν σε ικανοποιήσουν πλήρως. Αν δεν έχεις πρόβλημα να πάρεις ένα όργανο με κάπως "εναλλακτικό" στυλ, τότε θα σού έλεγα να δοκιμάσεις και την Ibanez GSA-60.