Οταν τοποθετήσω τον μαγνήτη, υπάρχει συγκεκριμένη φορά που θα τον βάλω?
Για το είδος αυτό του μαγνήτη (single coil) δεν παίζει ρόλο πως θα μπεί, η περιστροφή του μονού μαγνήτη περί τον άξονα κάθετα στο πεδίο της κιθάρας δεν έχει επίπτωση στην φάση, ούτε σε κάποια άλλη παράμετρο.
Έχει σημασία η περιστροφή του παράλληλα με το πεδίο της κιθάρας (πάνω κάτω δηλαδή) αλλά εσένα δεν σε αφορά αυτό, διότι νομίζω και κατασκευαστικά δεν το κάνουν συνήθως αυτό εφικτό.
Ακαδημαϊκά μιλώντας, δεν ισχύει το ίδιο για τους humbuckers όπου εκεί έχει σημασία το orientation.
EDIT:O μαγνήτης είναι staggered!
Δεν το πρόσεξα, πράγματι παίζει ρόλο στην περίπτωση αυτή, ευχαριστούμε myster maze.
.το χαρτί που συνοδεύει τον μαγνήτη ότι σε συνδυασμό με fender μαγνήτες υπάρχει περίπτωση στην ενδιάμεση θέση (την 4 στην περίπτωση μου, ανάμεσα δηλ σε μεσαίο/γέφυρα) να είναι αδύναμο το σήμα. Συμβαίνει λέει αυτό με τους fender μαγνήτες και σε εκείνη την περίπτωση αντιστρέφεις τα καλώδια του SSL5... Υπάρχει περίπτωση να το προβλέψω από πρίν? ή θα είμαι ανοιξε-κλείσε όλη την διαδικασία από την αρχή? (βγάλε χορδές, βίδωνε-ξεβίδωνε, ξανακολήσεις...)
Η φάση του μαγνήτη καθορίζεται από την χρήση των ακροδεκτών. Θέλεις να είναι καλωδιωμένος σε φάση με τους υπόλοιπους, κυρίως με τον μεσαίο με τον οποίο και θα συνδυάζεται στην θέση 4. Ο καλύτερος τρόπος είναι να αναφερθείς στον χρωματικό κώδικα των καλωδίων, ώστε να αποφύγεις να ξεκολλάς για να διορθώσεις τυχόν λάθη.
Δεν ξέρω τι μαγνήτες έχει πάνω η κιθάρα σου και από που είναι, αλλά στους μονούς μαγνήτες, η συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστών χρησιμοποιεί τα ίδια χρώματα, το μαύρο είναι η γείωση και το άσπρο είναι η φάση.
Χρησιμοποίησε και εσύ τα ίδια χρώματα στις ίδιες θέσεις και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι οκ. Αν έχεις πρόβλημα υπάρχουν αναλυτικά χρωματολόγια, ανάλογα με την μάρκα:
http://i479.photobucket.com/albums/rr151/zakkwyldefan79/Guitar%20Wiring%20Diagrams/PickupColorCodeChart-1.jpg