αν ο ηχος σου ειναι ερμαιο του καθε μαγαζιού που παίζεις (αφου δεν εχεις καν αξιολογο γι συναυλίες ενισχυτή, τοτε πρεπει πρωτίστως να πάρεις ενισχυτή και μετά βλέπουμε την πεταλιέρα.
+1
..Τελος επειδη ο ενισχυτης που εχω ειναι modeling δεν ξερω κατα ποσο καλα θα δουλεψει με πεταλιερα, οποτε σκευτομουνα να επερνα εναν μικρον που να χει καλο καθαρο (πχ frontman)
Είναι σωστό μεν αφενός το σκεπτικό, σαν λύση για να υπάρχει μία ομοιογένεια στους ήχους σου, σε διάφορα προβατζίδικα και live με διαφορετικούς ενισχυτές.
Αφετέρου όμως η προσήλωση στην πεταλιέρα και το καθαρό κανάλι οδηγεί αναπόφευκτα σε ένα αδιέξοδο, από όπου αργά η γρήγορα, μόλις καταλάβεις τι μπορεί να προσφέρει έναν πραγματικά καλός ενισχυτής στον ήχο σου, κάνεις στροφή 180 μοιρών, πουλάς την πεταλιέρα ή την έχεις μόνο για καθαρά ψηφιακά effects και παίρνεις τα βρώμικα και όλη την καλή χροιά σου από έναν καλό λαμπάτο, και τον οποίο θα παίρνεις μαζί σου όπου πηγαίνεις, σε προβατζίδικα και live, άρα θα είναι κεφαλή.
Βέβαια όλο αυτό είναι ένα στάδιο χρόνων, η εμπειρία από το οποίο είναι χρήσιμη και δεν μεταδίδεται παρά βιώνεται, και αρκετοί μάλιστα δεν προχωρούν ποτέ από αυτό, οπότε το να σου λέω εγώ να το παρακάμψεις μάλλον είναι ουτοπικό.
Τελικά η συμβουλή μου: πάρε έναν
Hughes&Kettner Tubemeister 18 Head και παίρνε τον μαζί σου, και σκέψου τι effects θέλεις να του βάλεις μπροστά και στην λούπα, για να έχεις ένα αυτόνομο, ολοκληρωμένο σύνολο που πάει παντού.