Γεια σας φίλοι κιθαρωδοί και λοιποί μουσικοί! Παρακολουθώ το φόρουμ αρκετό καιρό τώρα, χωρίς να συμμετέχω στις συζητήσεις. Μόλις διάβασα όμως την απορία του φίλου "Μήπως είμαι μεγάλος;", έπρεπε να πω κι εγώ την γνώμη μου.
Πρωτοασχολήθηκα με την κιθάρα στα 18. Αγόρασα μια ηλεκτρική και μάθαινα μόνος μου να παίζω τα τραγούδια που γούσταρα. Βλέπετε δεν υπήρχε το διαδίκτυο τότε, οπότε δεν μπορόυσα να επωφεληθώ από την πληθώρα μαθημάτων, tabs, και άλλων πληροφοριών που μπορείς να βρεις σε αυτό. Επίσης, δεν είχα φίλους που να ασχολούνται με τη μουσική και να μου μαθαίνουν πώς να παίζω. Έτσι, βαρέθηκα και τα παράτησα μετά από 2-3 χρόνια.
Τώρα, 15 χρόνια μετά, αποφάσισα να ξανασχοληθώ, σωστά αυτή την φορά. Έτσι, έκανα μαθήματα σε δάσκαλο για 6 μήνες, συν ό,τι δωρεάν μαθήματα υπάρχουν στο YouTube, συν καινούργιο εξοπλισμό και τώρα, 1 χρόνο μετά, έχω φτάσει σε ένα αξιοπρεπέστατο επίπεδο, όπου μπορώ να κάνω αυτό που πάντα ήθελα: Να μπορώ να αυτοσχεδιάζω rock και blues solo και να παίζω τα τραγούδια που πάντα ήθελα να παίξω αλλά δεν μπορούσα!
Οπότε, η συμβουλή μου (αν μπορείς να το πεις έτσι) είναι να κάνεις αυτό που γουστάρεις. Ποτέ δεν είναι αργά, ιδίως αν πρόκειται για κάτι τόσο δημιουργικό όσο το παίξιμο ενός μουσικού οργάνου.
ΥΓ: Γίνομαι 36 τον άλλο μήνα.