Στεφανε, ανοιξες ενα θεμα το οποιο εγω δεν θεωρησα ανοητα, αλλα πολυ καλο και θα μπορουσε να γινει αφορμη μιας πολυ καλης κουβεντας.
Εγω αντιθετα με μερικους εδω, πιστευω οτι δεν ειμαστε ολοι οι μουσικοι ιδιοι, και οτι υπαρχουν διαβαθμισεις και στα γουστα μας και στο τι πιστευει ο καθ ενας μας τι ειναι η μουσικη και τι ζηταμε απο αυτη.
Περα απο κει υπαρχει μια ομαδα μουσικων οι οποιοι ονομαζονται επαγγελματιες και στην αρχη με αυτο που εγραψες στο πρωτο σου ποστ νομισα οτι αναφερεσαι σε αυτους και ηθελες να μαθεις τι προσοντα πρεπει να εχουν αυτοι σε συγκριση με εναν απλο ερασιτεχνη μουσικο.
Καθησα λοιπον και σου εφτιαξα ενα ποστ με ολα αυτα που εβαλες εκει αριθμητικα, αν και δεν ειμαι πλεον επαγγελματιας, γνωριζοντας ομως το επαγγελμα γιατι το ασκουσα πολλα χρονια παλιοτερα, καθως και γνωριζοντας τις απαιτησεις που εχει το επαγγελμα αυτο. Πχ. Δεν μπορει κανενας κοινος ερασιτεχνης μουσικος να παιζει σε ενα παταρι απο τις 9 το βραδι συνεχως μεχρι τις 7 το πρωι. Επαγγελματιας μουσικος δεν ειναι ο καλος μουσικος. Ειναι ο μουσικος που εχει ασχοληθει με ολα τα ειδη της μουσικης (ασχετα με το τι γουσταρει αυτος να παιζει) και απανταται στην Ελλαδα στις ταξεις της λαικης ελαφρολαικης και δημοτικης μουσικης, και πουθενα αλλου. Επαγγελματιες μεσα στο φορο εδω υποψιαζομαι το κοργκυ και το Πετρο.
Περα απο δω τωρα σου εφτιαξα ενα ποστ νομιζοντας οτι εχεις κατα νου τον επαγγελματια, πραγμα το οποιο απ οτι αποδειχτηκε δεν ισχυει (μπερδευεις τον επαγγελματια με τον πτυχιουχο...κπλ κλπ), ειχα βεβαια μια υποψια, γι αυτο σου εγραψα οτι εκπεμπουμε σε διαφορετικα μηκη, και συ απ οτι εκ των υστερων καταλαβα δεν μπηκες καν στη διαδικασια να το διαβασεις. Αν το ειχες διαβασει θα εβρισκες ενα σωρο αποψεις για να συνεχισεις το θεμα.
Προτιμησες (σαν ασχετος με τον επαγγελματισμο) να παρεις το θεμα και να το ριξεις στα ταρταρα γραφοντας για τους μουσικους που τους κολλανε τα ταλαρα στη μπαλα, και αν θα μπορουσαμε τωρα με την κριση να το κανουμε αυτο.
ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ, ΟΧΙ ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Δεν υπαρχει τιποτα πιο προσβλητικο για ενα επαγγελματια μουσικο απο αυτο, και να σου πω και γω μια ιστορια με εναν κλαριτζη εδω στα μερη μου (το σχωρεμενο το Νικολα το Νταη) που πηγε να σφαξει εναν που τολμησε να το κανει....τρομαξαμε να τον συμμαζεψουμε.
Αυτοι οι "μουσικοι" αγαπητε φιλε ειναι οι λεγομενοι καλαπορτζηδες, διαφοροι ημιμαθεις, αμαθεις ερασιτεχνες, η γυφτοι, και οχι επαγγελματιες μουσικοι.
Αυτος ηταν και ο λογος που αποχωρησα απο το θεμα και εσβησα και οτι ειχα γραψει.
Η θα μιλαμε για μουσικους και μουσικη, η για γυφτους και καλαπορτζηδες αγαπητε Στεφανε.
Φιλικοτατα
Θωμας.