Καλησπέρα Στέφανε
Δεν αμφέβαλλε κανείς για την ευαισθησία, το μεράκι και τις καλές προθέσεις σου όσον αφορά τις δημοσιεύσεις σου. Το θέμα όμως είναι αν αρκούν αυτά, για να έχεις ένα ποιοτικό και εμπεριστατωμένο άρθρο πάνω σε κάποιο τομέα? Δυστυχώς όχι. Χρειάζεται να υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα. Κατά πάσα πιθανότητα, να είμαι πιο "ερασιτέχνης" στο θέμα γνώσεων, μουσικών οργάνων, σίγουρα των ηλεκτρονικών και πάει λέγοντας. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός οτι είδα ένα σύνολο ερωτήσεων και απαντήσεων εκ μέρους σου τα οποία ήταν για μένα ασαφή, γενικά και αόριστα. "Καλός ενισχυτής". "Καλός ήχος". "Πόσο σημαντικός είναι ο εξοπλισμός ανάλογα το μέγεθος της μπάντας". Θα χαρώ πολύ να συζητήσουμε γιατί αυτά τα ερωτήματα είναι αόριστα. Αλλα να ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ Στέφανε. Όχι να επικαλεσθείς χρόνια εμπειρία, πτυχία, βιβλιογραφία και δεν ξέρω εγώ τί άλλο. Με "κατηγορείς" οτι δεν είχα επιχειρήματα. Επιχειρήματα για ποιό πράγμα? Να αντιπαρατεθώ της αυθεντίας σου? Βαριά λέξη, αλλά έτσι αντιμετώπισες τα δικά σου λεγόμενα.
Μπορείς να με κατηγορήσεις για αναίδεια, θράσος και άλλα 1002 πράγματα. Όχι όμως για ελλειψη ενδιαφέροντος διαμοιρασμού της γνώσης. Δέξου με σαν ισοδύναμο συνομιλητή, απέδειξέ μου έμπρακτα την γνωστική υπεροχή σου, και θα συνεισφέρω τα μέγιστα. Μέχρι τότε όμως, όσο θεωρείς πως τα λεγόμενά σου είναι αδιάβλητα, πως μπορεί να υπάρξει θέση, αντίθεση και σύνθεση? Μου μιλάς για ευγένεια, αλλά τί είναι η ευγένεια? Χρήση ορισμένων λέξεων? Ήταν ευγένεια να χρησιμοποιείς συγκεκριμένα τμήματα μηνυμάτων μου για να εξάγεις συμπεράσματα? Ηταν ευγένεια να αγνοείς μια ερώτηση που έκανα απο την αρχή, για 2 μέρες? Δεν ξέρω. Όπως λες, οι αναγνώστες θα το κρίνουν.
Προσωπικά θεωρώ οτι μπορείς να συνεισφέρεις στο site. Αυτό όμως δε πρόκειται να γίνει όσο δεν δέχεσαι κριτική πάνω στα άρθρα σου. Όταν με ρώτησες γιατι μιλάω με το τρόπο που μιλάω σου έγραψα μια λίστα με το γιατί το έκανα, και δεν απάντησες ούτε σε κάτι. Δεν με ρώτησες καν γιατι ή που τα βλέπω αυτά τα 6 πράγματα. Σου εξέφρασα 6 προβληματισμούς για το τρόπο που αλληλεπιδράς με τα μέλη, ή με εμένα, έχοντας ξεκαθαρίσει από την αρχή οτι το πρόβλημα που βλέπω είναι διαλεκτικής.
Τέλος, καταλαβαίνω οτι η απάντηση που έδωσα για το "καλό ενισχυτή" σου φάνηκε απαξιωτική, ανίδεη, ροζ, δεν έχει σημασία. Θα την υπερασπιστώ με την απλή φράση: "Αν σε κάποιο άτομο αρέσει ο Marshall MG15CFX, με τη χάλια απόκριση, τα ψεύτικα εφέ, και το απαράδεκτο φύσημα, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ εξίσωση που να του αλλάξει γνώμη. Για αυτόν, είναι καλός ενισχυτής". Είναι σα το παστίτσιο. Σου αρέσει, γιατι σου αρέσει. Οχι γιατι περιέχει 45% κιμά, 45%μπεσαμέλ, και 10% ότι άλλο βάζουν στο παστίτσιο.
ΥΓ: Είδα το βίντεο σχετικά με τη θέρμανση της φυσαρμόνικας. Τολμώντας να έχω άποψη για τη φυσική του πράγματος, θα σου κάνω μια πρόταση, αν θες τη συζητάμε. Να κάνεις τη θέρμανση, χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι για τα μαλλιά, σημαδεύοντας
απο απόσταση εκεί που φυσάς για να παίξεις, με γρήγορες κινήσεις κατα μήκος των οπών. Τα πλεονεκτήματα θα είναι τα εξής:
- Θερμαίνεις το σημείο που σε ενδιαφέρει. Ο δικός σου τρόπος θερμαίνει πρώτα εξωτερικά, και μετά η θερμότητα φτάνει στο σημείο που σε ενδιαφέρει. Όσο καλός αγωγός της θερμότητας και να είναι το μέταλλο, η αγωγιμότητα πέφτει κατακόρυφα εξαιτίας των συνδέσμων μεταξύ των μερών.
- Για τον ίδιο λόγο που παρέθεσα παραπάνω, θερμαίνεις ταχύτερα, και θα ξεπεράσεις τους χρόνους των 2 λεπτών που ανέφερες κατα πολύ.
- Δεν απαιτεί προετοιμασία με παγοκύστες ή ηλεκτρικές κουβέρτες
- Με μια επιφύλαξη αυτό: Η διαδικασία που προτείνεις, έχει μια παράμετρο η οποία δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα. Ανεβάζοντας γενικά τη θερμοκρασία της φυσαρμόνικας ανά παίξιμο, ευνοείς συνθήκες οξείδωσης. Πιστεύω οτι είναι καλύτερα να εφαρμόσεις μια ροή θερμού αέρα, καθώς η ατμοσφαιρική υγρασία που υπάρχει, μένει στάσιμη στη δική σου μέθοδο. Η ροή αέρα θα ευνοήσει τη διάχυση των ατμών της ατμόσφαιρας μακρυά απο τη ροή σου. Θα έχεις ξηρό αέρα να μπαίνει στη φυσαρμόνικα
Ξανατονίζω όμως το από απόσταση. Θέλεις ίδια τάξη θέρμανσης με τη δική σου. Βίαιη εσωτερική θέρμανση στο εσωτερικό της φυσαρμόνικας, μπορεί να έχει απροσδόκητες συνέπειες.
Τέλος, θα συμπλήρωνα την ιδέα σου με 2 πράγματα. Πρώτον, κάνε θέρμανση και ΜΕΤΑ το παίξιμο. Το παίξιμο περιλαμβάνει σάλια που θα επικαθίσουν στο όργανο, και εσύ θέλεις αυτά να φύγουν. Δεύτερον, θυμάσαι κάτι άσπρα σακουλάκια που βάζουν σε παπούτσια, και έχουν κάτι μπιλίτσες μέσα? Ονομάζεται silica gel, και αν η υγρασία είναι ο εχθρός που ισχυρίζεσαι οτι είναι για τη φυσαρμόνικα, θα σου συνιστούσα να έχεις στη θήκη του οργάνου ένα τέτοιο.
Καλό σου απόγευμα.