Διαβάζωντας λοιπόν τον λεπτομερέστατο οδηγό του Ανδριανού, αποφάσισα επιτέλους να ανεβάσω και εγώ την κλασσική ερώτηση για αγορά ενισχυτή.
Δεδομένα:
Τεχνική: Μέτρια
Κιθάρα: Epiphone les paul traditional pro II/ Tonerider Rocksong για Bridge και Tonerider Alnico IV για neck
Jack n danny telecaster με Tonerider set μαγνήτες Hot classic
Ενισχυτής: Καλύτερα να μην είχα
Πεταλάκια: Πεταλιέρες: Bad Monkey, Boss Distortion feedbacker, Tech 21 XXL distortion, Joyo delay, Behringer Hellbabe Wah-wah, Boss me50
Watt: Αρκετά για να με κρατήσουν σε πρόβες σε στούντιο και σε live. Στο σπίτι έχω ένα πολύ καλά μονωμένο υπόγειο οπότε δεν έχω θέμα έντασης.
Rythms: Ρυθμικά παίζω κυρίως με "αρπαγμένα καθαρά" ή crunchakia. Όχι τόσο με distortion.
Είδος μουσικής: Παίζω Rock σε όλο το φάσμα της. Αλλά κυρίως παίζω Alternative Blues rock, Blues, Indie rock άμα έχει και κανα καλό καθαρό για καμιά jazzια καλά θα ναι...
Παραθέτω μερικά βίντεο από μπάντες των οποίων ο ήχος κιθαριστικά μου αρέσει για να δώσω επιπλέον πληροφορίες.
Arctic Monkeys - You And I (feat Richard Hawley) (Απο εδώ μ αρέσει ο ήχος και στα ρυθμικά και στα "βρώμικα", στο σόλο όχι και τόσο)
Arctic Monkeys - R U Mine? (Αυτός ο Fuzzαριστός ήχος στα ριφάκια μου αρέσει ιδιαίτερα)
Black Keys I Got Mine Letterman April 17 2008 The Kooks - Junk Of The Heart (Happy) (Αυτά είναι περιπού τα τελείως καθαρά που προσπαθώ να πετύχω)
Πρόσφατα έχω δοκιμάσει τν Bugera v55hd και νομίζω ότι έχει πολύ ωραία καθαρά, αδιάφορα βρώμικα, μέτριο reverb και πολύ ογκώδης. Επίσης έχω δοκιμάσει τον Vox lil nighttrain από τον οποίο δεν ξετρελάθηκα, και δεν θυμάμαι και πολλά χαρακτηριστικά για να μαι ειλικρινής. Budget: Προτιμώ κεφαλή- καμπίνα κυρίως για να παίρνω μαζί μου την κεφαλή στα διάφορα στούντιο που πάω με τη μπάντα μου. Διαθέτω περίπου 400 ευρώ μόνο για την κεφαλή μιάς και έχω μια 1χ12 καμπίνα σπίτι και προς το παρών μπορώ να κάνω τη δουλειά μου.
Υ.Γ Κατά πάσα πιθανότητα θα πετάξω μπαρούφα, αλλά από το να μείνω με την απορία ας ρωτήσω. Υπάρχουν λαμπάτοι με απευθείας έξοδο για ηχογράφηση? Και αν ναι, υπάρχουν σε αυτή την κατηγορία τιμής.