Απολλων τελειως επιγραμματικα τι λεει η τελε?Εννοειται οτι ηλεκτρικα και μαγνητες δεν με ενδιαφερουν!
Όπως και η strat, πολύ καλοφτιαγμένη και ποιοτική κιθάρα για τα λεφτά της. Κατά τη γνώμη μου, είναι ανάμεσα στις φτηνές Squier (Affinity και Standard), και στις πιο ακριβές (Vintage Modified και Classic Vibe). Eιδικά το μπράτσο, που είναι λίγο πιο παχύ από το συνηθισμένο και με vintage gloss φινίρισμα, είναι από τα καλύτερα που έχω δει σε κιθάρα αυτής της κατηγορίας. Εμένα τουλάχιστον μού φάνηκε πολύ άνετο, παρά το γεγονός ότι το radius είναι λίγο πιο επίπεδο (γύρω στο 13-14 σε αντίθεση με 9,5 των περισσότερων tele).
Μερικά πράγματα που χρήζουν προσοχής. Τα παλιότερα μοντέλα, όπως αυτό στις φωτογραφίες (η κιθάρα που είχα πριν μερικά χρόνια) είναι
top loader, δηλαδή οι χορδές πιάνουν στο πίσω μέρος της γέφυρας και δεν περνάνε μέσα από το σώμα. Υπάρχουν εκτεταμένες συζητήσει στο tdrpi, το gearpage και άλλα κιθαριστικά fora σχετικά με τη σύγκριση top loader vs string through, για όποιον ενδιαφέρεται. Τα πιο καινούργια μοντέλα, όπως
αυτά που διατίθενται στο Αμερικάνικο Rondo Music, είναι string through και το headstock δεν έχει το χαρακτηριστικό tele σχήμα, αλλά λίγο διαφορετικό. Τέλος, εκτός από τα ηλεκτρικά και τους μαγνήτες, ίσως να χρειαστεί αλλαγή κλειδιών. Αυτά που έχει, και τα οποία είναι vintage style, δεν είναι άσχημα εμφανισιακά, αλλά δεν αποκλείεται να είναι κατώτερης ποιότητας και κάποια στιγμή να δημιουργήσουν προβλήματα στο κούρδισμα. Ούτως ή άλλως, ένα καλό σετ κλειδιών αποτελεί μια πολύ εύκολη, ανέξοδη και ιδιαίτερα λειτουργική αναβάθμιση για οποιαδήποτε φτηνή strat ή tele.
Και επειδή ακόμα το μετανιώνω που πούλησα την STL-50, αγόρασα πρόσφατα μια άλλη σε μαύρο χρώμα. Είναι η μεσαία κιθάρα σε
αυτή τη φωτογραφία...