Εμενα ο rectifier δεν μου πολυαρεσει αλλα ολα αυτα ειναι περι ορεξεως,
κατα βαση ειναι το τι θα αρεσει σε σενα, οποτε εκει θριαμβευουν τα modellers, σου δινουν τοση ποικιλλια και πλεον προσεχουν και το πως ακουγονται και την αισθηση οταν παιζεις.
Οποτε, στο vypyr, πανω κατω, με ποιο μοντελλο ασχολεισαι?
Επισης, θα παιζεις σε προβες και σε live η μονο για το σπιτι?
Ειμαι αρκετα τσιπης στο θεμα των modeller για δυο λογους ομως...
Αν η απαντηση ειναι "για σπιτι" νομιζω οτι τα pc με το αναλογο software ακουγονται πολυ καλυτερα...και δωρεαν. Sad but trueeeee!.
Αν η απαντηση ειναι, "και για τα δυο" τοτε, αν θελεις ποικιλλια το modeller θριαμβευει ωστοσο δεν μου αρεσει καθολου το di στο ηχοσυστημα του μαγαζιου, δεν ειναι μονο το αν θα βγαινει καλα εξω αλλα και το οτι μπορει να μην ακους εσυ τπτ πανω, φανταζομαι οτι δεν εχεις κλεισμενα 1-2 live καθε μηνα οποτε και μια φορα να με χαλουσε θα μου την εσπαγε πραγματικα!!!
Αν θες να παρακαμψεις τα παραπανω αλλα να δουλευεις με modeller πρεπει τελικα να κουβαλας και εξτραδακια, απο δικο σου PA (εστω ενα αυτοενισχυομενο σαν αυτα που βλεπεις στα μαγαζια) εως τελικο + κιθαροκαμπινα (τοτε ξεχνας το DI και κατα βαση εχεις ενα ενισχυτη που πηγη ειναι το pod π.χ. μια χαρα) αλλα εκει κατα βαση δεν κερδιζεις και πολυ σε βαρος καλωδια κτλ αλλα κερδιζεις σε ηχο σε χαμηλες εντασεις, κακα τα ψεματα. Ομως το vypyr το κανει και αυτο...
Τον peavey μην τον δωσεις για κανα 50ρικο κριμα ειναι...πανω κατω τοσο πανε και ας ειναι σε καινουργη κατασταση, αν παρεις βαρβατο ενισχυτη που ομως δεν μπορεις να τον ευχαριστηθεις στο σπιτι ας εχεις τον peavey για εκει...
Απο εκει και επειτα αν δε βιαζεσαι, μπορεις πολυ απλα να παρεις τα studio σβαρνα με φιλους να δοκιμασεις ο,τι μπορεις να βρεις και να παιξεις και σε μεταχειρισμενο, κριμα ειναι να μη παρεις αυτον τον καιρο που οι τιμες ειναι πολυ κατω, μπορει να σου μεινει κατι καλο με 500 για μια ζωη που λεει ο λογος. Ακομη και στο metal, γουστα ειναι αυτα οποτε βρες κατι που να πεις οτι σου μιλαει και ειναι χρησιμο! Θα ακουσεις πολλες γνωμες.
Η δικια μου καθαρα σαν ηχο απο οσα modeller εχω δοκιμασει ειναι οτι τα zoom αυτον τον καιρο ειναι φοβερο value for money και ακουγονται καλυτερα απο τα HD (το ξερατε οτι πλακετα και ηχητικα ειναι τα ιδια με το x3 αλλα overclocked? Το software διαφερει...η line6 ξαναπακεταρισε τα ιδια λιγακι αλλα καλυτερα αυτη τη φορα στους αλγοριθμους. Η πλακετα μαλιστα μεσα γραφει...x4).
Για μεταλ θα εβαζα, zoom----digitech GSP 1101----digidesign 11R/pod X3-pod HD/boss GT8>10 απο οσα εχω δοκιμασει και αυτα τα περισσοτερα τα εβγαλα και live. Το X3 ειναι μια καλη μεταχειρισμενη λυση που για metal ειναι γενικα πολυ καλο σα προενισχυτης σε σχεση με το HD και με μεγαλυτερη ποικιλλια προς το παρον. Και τα δυο μια χαρα ειναι.
Για...ολοκληρωμενο, πηρα προσφατα ενα παναρχαιο line6 ax2 212 100 watt και ενω η τεχνολογια ειναι η πρωτη της line6 και συγγενικη με το pod 2 μου αρεσε, πολυ πολυ καλυτερα απο τα μεταγενεστερα ...και ειναι αρκετοι που μοιραζονται αυτην την αποψη στο internet. Ειδικα για σπιτι και προβες ειναι πολυ καλη λυση αλλα δεν βρισκεται ευκολα και ειναι βαρυς.
Αφου εχεις vypyr, γιατι οχι tube vypyr η vypyr II? Ελαφρια και upgrade στους ηχους που ηδη ξερεις. Και αρκετα μεσα στην τιμη σου...