Από την πρώτο χέρι διετή πλέον εμπειρία μου με τους Tubemeister 18 και 36, μπορώ να σας μεταφέρω τουλάχιστον κάποια facts:
Πολύ ψόφιος ακούγεται στα αυτιά μου. Thin sounding, πώς να το περιγράψω...
Καμία, μα καμία σχέση. Ακόμα και ο 18άρης με καμπίνα της προκοπής σείει τους τοίχους και κουνάει τα πατώματα..
Ο δε 36άρης έχει ειδικά oversized transformers για να βγάζει extended low end.
Ακόμα μία απόδειξη ότι από το YT δεν μπορούμε να κρίνουμε τίποτα..
α) το γεγονός ότι υπάρχουν μόνο 3 προενισχύτριες (μου φαίνεται δύσκολο να πιάσεις τα επίπεδα gain του Ultra μόνο με αυτές)
Πολύ σωστά. Η δομή είναι ακριβώς του 36άρη (δες και εδώ:
Απ: H&K Tubemeister 18 Review)
O TM36 έχει ήδη πάρα πολύ gain στο 3ο κανάλι. Είναι σίγουρο, ότι όποιο επιπλέον στάδιο έχει προστεθεί στο Ultra κανάλι του GM36 είναι solid state.
β) τα καθαρά που άκουσα ήταν τελείως αδιάφορα (θα μου πεις "who cares?")
Από τις πλατφρόρμες που έχεις στην κατοχή σου, νομίζω ότι έχεις δίκιο να σου φαίνεται έτσι, είναι λίγο sterile και hifi.
Εγώ δεν παίζω καθαρά και δεν έχω ιδιαίτερα εδραιωμένη αποψη..
γ) η επιλογή 4xEL84 για τον τελικό σε ένα high gain ενισχυτή
Εδώ θα διαφωνήσω, αντίθετα οι 4xEL84 θα σου δώσουν πολύ καλύτερη χροιά παραμόρφωσης τελικού σταδίου (εάν επιτυγχάνεται στις εντάσεις που είναι πιο εφικτές) παρά πχ 4xEL34.. Σαφώς βέβαια θα είναι η χαρακτηριστική ιδιαίτερη χροιά των EL84, όποιος τις έχει δουλέψει καιρό την ακούει αμέσως, εμένα μου αρέσει πολύ γενικότερα.
δ) τι γίνεται έτσι και κάτι πάει στραβά εκεί μέσα. Φαντάζομαι τη φάτσα του τεχνικού με του που θα πρωτοαντικρύσει τα σωθικά. Φανταστείτε απλώς να αρχίσει τα χρατς-χρούτς ένα ποτενσιόμετρο. Πόσο θα κοστίσει η αλλαγή;
Έχεις απόλυτο δίκιο, και εγώ τρόμαξα όταν τους άνοιξα, δεν μπορώ να φανταστώ πως χωράνε όλα εκεί μέσα.
ΔΕΝ μπαίνει κανενός χέρι, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μου, είναι καθαρά ενισχυτής που πάει με την εγγύηση, και ΟΣΟ αυτή κρατάει είσαι οκ, μετά είσαι μόνος σου και όσο κρατήσει το όνειρο.. Τέλος.