Eγώ θα ήθελα μερικές διευκρινίσεις πρις επιχειρήσω μια απάντηση...
Ο 11χρονος για τον οποίο προορίζεται η κιθάρα παίζει τώρα με κλασσική; Αν ναι, τι κιθάρα έχει; Γιατί αν έχει μια σχετικά καλή κιθάρα, ίσως με τον προϋπολογισμό των 200 Ευρώ να μη βρεις κάτι που θα αποτελεί αναβάθμιση.
Δεύτερον, τι κιθάρα θα ήθελε ο 11χρονος; Μήπως προτιμάει μια ακουστική ή ηλεκτρική κιθάρα; Ρωτάω γιατί βλέπω να επικρατεί ακόμα η άποψη ότι όταν τα πρώτα βήματα στον χώρο της κιθάρας πρέπει να γίνονται απαραίτητα με κλασσική, πράγμα που κατά τη γνώμη μου δεν ισχύει. Αν λοιπόν το πραγματικό ενδιαφέρον του παιδιού είναι σε άλλο χώρο, ειδικά λόγω επικείμενης εφηβείας, ίσως θα ήταν καλό να στραφείτε σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μην μειωθεί το ενδιαφέρον του λόγω ενασχόλησης με κάτι που δεν τού αρέσει πραγματικά.
Πάντως σίγουρα με αγορά από το Internet θα βρεις πολύ μεγαλύτερη ποικιλία και καλύτερες τιμές. Ξέρω ότι πολλοί θα δίσταζαν, ίσως δικαιολογημένα, να αγοράσουν ακουστικό όργανο χωρίς να το δοκιμάσουν και μάλιστα από διαδικτυακό κατάστημα. Από τη στιγμή όμως που τα καταστήματα αυτά έχουν τόσο μεγάλη ποικιλία οργάνων και δικαίωμα επιστροφής μέσα σε 30 μέρες, νομίζω ότι θα πρέπει να το σκεφτείς σοβαρά.