Καταρχάς γεια σας και καλώς ήρθα στην παρέα σας! Όπως λέει ο τίτλος του θέματος σκοπεύω να αγοράσω ενισχυτή και θέλω την βοήθειά σας. Παίζω ηλεκτρική κιθάρα γύρω στα 3 χρόνια τώρα όμως τους τελευταίους μήνες ξεκίνησα μαθήματα. Οπότε αγόρασα μια κιθάρα της προκοπής (είχα το πακέτο Vtone της Behringer), μια Ibanez RG370FMZ που είναι και πιο κοντά στα γούστα μου ηχητικά. Άρα τώρα πάω για το δεύτερο μέρος της αναβάθμισης του εξοπλισμού: Ενισχυτής!
Πρώτα ψάχνουμε για combo ενισχυτή.
Η μουσική που παίζω είναι κυρίως προς το rock και το metal, αλλά θέλω και καλό ήχο για blues, εξάσκηση πάνω σε αυτά κάνω κυρίως
[size=78%] . [/size]Πεταλάκια ή πεταλιέρα δεν έχω, κάποια στιγμή στο μέλλον και ανάλογα με τις ανάγκες μου σκοπεύω να αποκτήσω όμως.
Τώρα για Watt δεν είμαι και σίγουρος, ο ενισχυτής προορίζεται για χρήση μέσα στο σπίτι και πρόβες κυρίως οπότε φαντάζομαι όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Από θέμα ήχου μάλλον πιο κοντά στον βρετανικό είμαι (πχ Marshall), αλλά αν δεν πάρω λαμπάτο μάλλον δεν παίζει και μεγάλο ρόλο ε?
Τα εφέ ευπρόσδεκτα είναι, αλλά για κάτι καλό κάνω και υποχώρηση.
Και εκεί έρχεται το μεγάλο ερώτημα: Να πάρω λαμπάτο ή όχι? Δεν ξέρω, χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία νομίζω πως ο ήχος του λαμπάτου μου αρέσει περισσότερο, αλλά δεν ξέρω από θέμα ανθεκτικότητας και στα χρήματα που δίνω αν με συμφέρει.
Τιμή γύρω στα 200, με κάποια απόκλιση φυσικά προς τα πάνω ή προς τα κάτω για κάτι καλό.
Α, και για μεταχειρισμένο δεν έχω κανένα θέμα, αν είναι κάτι σε καλή κατάσταση πολύ ευχαρίστως!
Ευχαριστώ!