Θες γνώμες ή απλά ένα push για να κάνεις την μεγάλη κίνηση;
Η γνώμη μου είναι ότι φθηνότερα μπορείς να κινηθείς σε μεταχειρισμένη GForce ή ακόμα καλύτερα G System από την Tc Electronics. Και midi έχουν και fx φοβερά και πλήρως
παραμετροποιήσιμα -σε βαθμό αηδίας- έχουν και ειδικά το G System έχει και τη δυνατότητα του rack mount ή floor based + inputs loops για τα ελάχιστα αναλογικά πεταλάκια που θα κρατήσεις (αν κρατήσεις, που θα κρατήσεις..

).
Πάντα για επιλογή κάτω του χιλιάρικου έως πολύ κάτω του χιλιάρικου.
Από εκεί και πέρα, το ότι το AxeFx αντικαθιστά σταδιακά όλο και περισσότερα rig touring μουσικών κάτι λέει. Είτε ως all-in-a-box (εννοώ direct) είτε ως fx unit τείνει να γίνει μονόδρομος.
Αν έχει παίξει με το axe θα έχεις άποψη για τα fx του. Δεν νομίζω να θες κάτι και να μην μπορείς να το κάνεις, + ότι οι midi δυνατότητες του είναι από άλλο πλανήτη (ορίζεις σε expression όποιο value οποιουδήποτε εφε κτλ) και με πολύ εύκολο τρόπο. Επίσης έχει looper. Αν είσαι άρρωστος με τη λεπτομέρεια και θες να έχεις τον παραμικρό έλεγχο στα πόδια σου το FX8 μαζί με 2 expression pedals είναι ότι χρειάζεσαι, αλλά το πληρώνεις ακριβά (δεν λέω αν αξίζει ή όχι την τιμή του, λέω ότι είναι ακριβό με βάση τα σημερινά δεδομένα ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ μας). Ο μόνος ανταγωνιστής του -ούτε το Rocktron, ούτε το GMajor2 είναι...- ίσως είναι η νέα Line6 Helix και αυτή περισσότερο προμοτάρει τα amp modelling της, το easy user interface και τις πολλαπλές δυνατότητες routing που έχει παρά αυτό που ψάχνεις εσύ.
Αν ήμουν εσύ και είχα τα χρήματα, θα πήγαινα για το Fractal με τα όσα. Γιατί θα είχα την υπομονή, τις γνώσεις και την όρεξη να στήσω όλο μου τον ήχο από την αρχή εκεί μέσα, και με τις επιπλέον δυνατότητες που θα ανακάλυπτα θα το πήγαινα και ένα βήμα παρακάτω.
Εγώ για μένα θα πήγαινα στη λύση 1 (όπως και πήγα αγοράζοντας μεταχειρισμένο το GForce 450 ευρώ μαζί με το
expression pedal midi floarboard της Behringer) γιατί έχει όσα χρειάζομαι και πολλά παραπάνω. Όταν μπορέσω να το στήσω να δουλεύει μέσω midi με το JMP1 preamp θα είμαι ένα χαρούμενος άνθρωπος.