Συγνώμη που πετάγομαι και εγώ σαν την

αλλά το θέμα το οποίο θέσατε μου δημιούργησε μια-δυο απορίες τις οποίες θα ήθελα να μου λύσετε…
Οι περισσότερες μπάντες που παίζουν σε διάφορα "σοβαρά" μαγαζιά (οπού σοβαρά βλέπε έναν χώρο ο οποίος θεωρητικά έχει έναν υποτυπώδη μουσικό εξοπλισμό για να υποστηρίξει ζωντανές παραστάσεις και μια Χ υποδομή ώστε να μπορεί να σερβίρει ποτά και λοιπά συναφή) έχουν να αντιμετωπίσουν διαφόρων λογής καταστηματάρχες. Σίγουρα εκεί έξω υπάρχουν χώροι με καλό όνομα, υπάρχουν όμως και μαγαζιά με λιγότερο καλή φήμη (και σίγουρα ανεκδιήγητους ιδιοκτήτες

). Αδιαφορία (ή έστω αμέλεια) από πλευράς του καταστήματος να ασφαλίσει για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τον εκάστοτε ερασιτέχνη μουσικό τι επιπτώσεις μπορεί να φέρει στον μουσικό;
Αναφέρθηκε η δυνατότητα να προσφέρεις τις δεξιότητες σου «δωρεάν» ωστόσο σε ένα μαγαζί που θα έχουν μαζευτεί 50-60 άτομα με είσοδο 5€ οι οποίοι είναι κατά ένα 50% φίλοι και γνωστοί κατά πόσο ισχύει το «δωρεάν».
Δεν γνωρίζω πολλά σχήματα που ζουν από την μουσική (πόσο μάλλον από τις live εμφανίσεις), ή ενασχόληση με αυτήν είναι ένα χόμπι το οποίο συνήθως επιβάλλει να συνεισφέρεις από το υστέρημα σου (το καλύτερο deal σε επαρχία για εμάς ήταν οδοιπορικά, διαμονή και τα ποτά του live καλυμμένα από τους διοργανωτές). Αν μέσα σε αυτή την εξίσωση βάλεις την εφορία και τα πρόστιμα για το ότι δεν είσαι ασφαλισμένος έστω και μια ώρα τότε τι σου (μας) μένει;