Καλησπερα, ωραιο θεμα!
Εγω προσωπικα νομιζω οτι καθε ενισχυτης αντιδρα διαφορετικα στο θεμα ψηλη χαμηλη ενταση, αππορεια του κυκλωματος και το τι ηθελε να πετυχει ο σχεδιαστης του.
Εχει ενισχυτες που το preamp τους ειναι σα να ειναι ο ηχος ολος μεσα (οπως ειπε και ενας φιλος μου για τον bogner fish, πιο marshall απο το καλυτερο marshall και ειναι ...προενισχυτης!) και συμπληρωνονται σταδιακα και ομορφα, εχει και αλλους που ο προενισχυτης ειναι ενα ηχητικο χαλι μονος του αλλα σπρωχνει τον τελικο στις υψηλες εντασεις ιδανικα (εχω ενα δυο τετοιους, με τα χιλλια ζορια και κολπα βολευονται σε χαμηλη ενταση για εξασκηση).
Παντως προτιμω solid state σχεδιασμενους για τετοιες δουλειες η Modelling λυσεις σα της digitech που ειπαν πιο πανω και λογω ποικιλλιας και αποδοσης. Ακομη και εκει, αν ρυθμισεις για δωματιο, αλλο πραγμα θα παρεις και αλλο θα χρειαστεις (ξανα απο την αρχη δηλαδη) αν βγεις σε υψηλη ενταση με αυτο! Οπως στην πραγματικοτητα δηλαδη.
Με τα jet city ρε παιδια, καλα χρυσα και αγια, πως θα παιξει amon amarth?! Ρωταω γιατι οκ, για Melo-death δυσκολα. Αν ειναι να καταληγεις σε πεταλια για αυτο που θες στο σπιτι ε παρε και ενα με ενα καλο καθαρο και χτισε. Γιατι οχι...
Randall RD, peavey 6505+ ακομη και τον κινεζικο στανταρ επιλογες με ηχο απο 80's μεχρι death (ειδικα ο peavey ειναι, το στανταρτ εκει)...
Αν εχεις ορεξεις, peavey vypyr, μεταχειρισμενα ampeg VH140c, peavey bandit. Ενισχυτες που τα κανουν Ο Λ Α. Και ψηλα και χαμηλα. Με δικο τους στυλ ομως.
Παρεμπιπτοντως αν πετυχεις κανα peavey XXX ριξτου μια ακροαση ψηλα και χαμηλα, αυτος ο ενισχυτης ειναι για γερα σουτια στο lead καναλι (και εχει ολον τον ηχο που ελεγα απο αρκετα χαμηλα) ενω, ροκαρει απροσδοκητα στο crunch. Περιεργο η λεξη peavey πως την επαναλαμβανω!
Τα blackstar ID πολυ ενδιαφεροντα πραγματικα, θα επαιρνα καποια στιγμη αλλα οπως και τα HK δεν μου φαινεται να καλυπτουν το extreme μερος τοσο καλα. Γουστα ειναι αυτα βεβαια.
Απλα τα πεταω και σαν εναλλακτικες, υπαρχει πολυ και ενδιαφερον πραγμα εκει εξω!