Kατ' αρχήν ο τίτλος είναι μάλλον παραπλανητικός. Ουσιαστικά δεν θέλεις να φτιάξεις μια κιθάρα από parts, αλλά απλώς να αντικαταστήσεις το μπράτσο που πλέον είναι άχρηστο.
Δεύτερον, το σώμα στις Squier Standard Strat είναι agathis και όχι ash.
Τρίτον, από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει ότι δεν πετάξεις την κιθάρα και αγόρασες ήδη καινούργιους μαγνήτες, μάλλον θα προτιμούσες να την επισκευάσεις παρά το όποιο κόστος. Και από καθαρά συναισθηματικής άποψης, διαβλέπω ότι μάλλον θα σε ικανοποιούσε να έχεις ξανά την παλιά σου κιθάρα σε λειτουργική κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, με λίγα παραπάνω χρήματα από αυτά που θα ξοδέψεις για να την επισκευάσεις, μπορείς να αγοράσεις μια μεταχειρισμένη Classic Vibe που είναι απλά εξαιρετική κιθάρα. Οπότε αν το δεις με βάση την ψυχρή λογική, πουλάς ότι σού έχει μείνει από την παλιά κιθάρα και αγοράζεις μια καινούργια. Εγώ προσωπικά αυτό θα έκανα, αλλά μιλάω με την εμπειρία κάποιου που έχει παίξει αρκετές strat και ξέρει πόσο καλές είναι οι Classic Vibe όχι μόνο σε σχέση με τις φτηνότερες Squier (σκάλες ανώτερη), αλλά και σε σχέση με πιο ακριβές κιθάρες, π.χ. Μεξικάνες Strat.
Να πω επίσης ότι έχω κάνει κάτι παρόμοιο με αυτό που σκεφτέσαι να κάνεις εσύ. Πριν απο 2-3 χρόνια βρήκα στο ebay μια πολύ όμορφη thinline telecaster σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Το μπράτσο ήταν πολύ λεπτό για τα γούστα μου και οι μαγνήτες δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Επειδή όμως το σώμα μού άρεσε πολύ, αγόρασα ένα καινούργιο μπράτσο (
Νorthwest Guitars) και άλλαξα τους μαγνήτες. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και το εγχείρημα πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο, έστω και μόνο για την εμπειρία.