Ήμουν στην ίδια θέση ΑΚΡΙΒΩΣ με εσένα πριν ένα χρόνο περίπου.
Θα σου πω τισ εμπειρίες μου πάνω στα 3 βασικά θέματα που σε προβληματίζουν
1) "Κλασική ή Ακουστική"
Άφησε στην άκρη την κλασική και πάρε ακουστική. Είναι άλλο όργανο η κλασική. Προσφέρεται για άλλο είδος μουσικής απο αυτό που προφανώς σου αρέσει και θες να παίξεις. Επίσης εγώ τη βρίσκω πιο δύσκολη για κάποιον αρχάριο. Ο λόγος που παράτησα την κιθάρα όταν είμουν πιτσιρικάς ήταν οτι οι γονείς μου μη γνωρίζοντας τη διαφορά, μου είχαν πάρει κλασική. Ποτέ δεν βολέυτηκα με την φαρδυά ταστιέρα και πάντα ζήλευα τον ήχο της ακουστικής του κολλητού μου. Αποτέλεσμα να τα παρατήσω και να παλεύω τώρα στα 35 μου να βρώ χρόνο για να μάθω

2) "Τι ακουστική να πάρω"?
Οι επιλογές στην αγορά είναι άπειρες, όποιο κι αν είναι το budget σου.
Μην κάνεις το λάθος που έκανα εγώ όμως. Πήρα μια πολύ φτηνή με χαμηλής ποιότητας λαμινέ ξύλα και στο 3μηνο αγόρασα άλλη.
Βρες ακουστική στο budget σου, αλλά να έχει τουλάχιστον καπάκι απο μασίφ ξύλο.
Αντί να δόσεις 150 ευρώ για καινούρια κιθάρα με λαμινε ξύλα, βρες μια μεταχειρισμένη με μασιφ καπάκι στα ίδια λεφτά, ή ακόμα καλύτερα δόσε άλλα 100 ευρώ και πάρε μια καινούρια που θα σου αρέσει ΚΑΙ οπτικά. (Ναι έχει σημασία και το οπτικό κομμάτι. Σε κάνει να θες να παίξεις περισσότερο

) Με 250 ευρώ παίρνεις πολύ καλή καινούρια κιθάρα με μασιφ καπάκι.
3) Μαθήματα.
Κάνε ιδιαίτερα μαθήματα. Εννοώ 1on1, όχι απαραίτητα στο χώρο σου.
Οι ανάγκες σου είναι αρκετά ειδικές για να σε καλυψει κάποιο ομαδικό μάθημα.
Τα ιδιαίτερα μαθήματα θα αποδόσουν καλύτερα νομίζω ακόμα και αν δεν είναι στο χώρο σου.
Επειδή έχουμε πολλά κοινά, στείλε μου πμ για ό,τι άλλο θες και μπορώ να βοηθήσω.
Γιώργος