Ειτε χρησιμοποιησεις την πεταλιερα, ειτε πεταλι, ειτε ο ενισχυτης ειναι μικρος σχετικα σε watt (5-20) ειτε κτηνος (50-100) ειτε λαμπα ειτε τρανζιστορ, κατα βαση στο σπιτι θα παιζεις με εξωτερικα την πηγη σε ενα καθαρο καναλι, το οποιο βεβαια θα χρωματιζει και αυτο αρκετα (ολα τα καθαρα) απο τη στιγμη που κουνας τα ...ρυθμιστικα τους.
Επισης αν μιλαμε και για λαμπες, αυτο που αρεσει στο λαμπατο καθαρο, ειναι η βρωμια...ειναι αρμονικες που παραγονται και υπαρχουν ακομη και σε σκετο καθαρο ηχο. Οπως λεει και ο valve wizard, τα λαμπατα καθαρα δεν ειναι ποτε καθαρα.
Περα απο τα φιλοσοφικα, επι της πραξης μιλας οτι θα χρησιμοποιησεις την gt-10...Παιζεις blues rock. Κατα τη γνωμη μου ειναι επαρκης αλλα οχι και η πιο καταλληλη (αλλα μπορει να παιξει μια χαρα). Προσωπικα, θα την ανταλλαζα/πουλουσα και θα επαιρνα ενα δυο πεταλια (overdrive και delay η ο,τι αλλο εξτρα απο εφφε) για να κανω τη δουλεια μου για αυτο το ειδος. Παρολαυτα το πιο ασφαλες ειναι εφοσον θα ειναι η πηγη σου αν μπορεσεις να τη δοκιμασεις σε διαφορα "ειδη" ενισχυτων στην ενταση που θα επαιζες και στο σπιτι σου.
Κοινως αλλιως θα ακουστει στο power engine αλλιως σε ενα fender ατο ενισχυτη αλλιως σε ενα vox χωρις καν να πειραξεις τιποτα επανω της. Ειναι και λογικο.
Αν λοιπον φιλοι σου η μαγαζια κοντα σου εχουν τους ενισχυτες η παρομοιους που σε ενδιαφερουν κανε αν γινεται ενα τεστ με τους ηχους που σου αρεσουν απο την gt10.
Τωρα απο εκει και επειτα οι επιλογες ειναι παμπολλες. Απλα θα σου πω οτι τα 400 ευρω, ειναι διαφορετικα οταν μιλαμε για καινουριο μηχανακι (εκει θα πηγαινα προς τον super champ x2 οπως ειπε ο adrianos1) και διαφορετικα αν κοιταξεις κατι μεταχειρισμενο στις αγγελιες (που ουσιαστικα θα παρεις πολυ πιο ακριβο μηχανημα με τα ιδια λεφτα).
Το ακριβοτερο δεν σημαινει και καλυτερο για τις αναγκες σου βεβαια αφου θα παιζεις σπιτι. Παρολαυτα, εστω και ετσι γιατι οχι να μη κυνηγησεις το superchamp xd στα 200+ αντι για 400...μπορει να περισεψουν και φραγκα για αλλα κολπα (π.χ. καλο πεταλι μπροστα και gt-10 για τα ομολογουμενως πολυ καλα εφε της στην fx loop).
Επισης μην πετας τη λυση του τρανζιστορ σαν κυρια πηγη ηχου ακομη και για rock blues.
Eχω εκπλαγει απο πολλους μικρους και μεγαλους τρανζιστορ ενισχυτες για μικρες (και μεγαλες εντασεις) ακομη και για rock blues, συγκεκριμενα ακομη και τωρα μερικοι απο τους αγαπημενους μου ηχους ερχονται απο τον tech21 trademark 10 και απο τα transtube της peavey.
Ακου αυτο...
http://tech21nyc.com/products/sounds/TM-60_3.MP3http://tech21nyc.com/products/sounds/TM-60_4.MP3 Αυτος ειναι ο 60 watt της εταιρειας. ...Μεταχειρισμενος στα 300-350 ειναι πολυ καλη αγορα για το δωματιο εως live σε bar ακια κτλ...Ακουγεται ετσι και καλυτερα απο κοντα.
http://www.tech21nyc.com/products/sounds/TM10.mp3Αυτος ειναι ο 10ρης που ακομη και σημερα λατρευω και ας εχω πολυ ακριβοτερα μηχανηματα. Για σπιτι δεν παιζεται.
Παντως κανενα απο τα δυο δεν κανει για να βαλεις την gt-10 απο μπροστα αλλα ακουγονται εκπληκτικα οταν παιζεις με εφε στη loop (delay chorus b bender κτλ).
Απο peavey, επισης τα 12ρια bandit ειναι το κατι αλλο για πολλα ειδη ισως οχι ομως rock blues, αλλα το καθαρο τους σκοτωνει.
Μεχρι που ακουσα ΚΑΛΟ λαμπατο μηχανημα για τα γουστα μου και ειδικα απο τα πρωτα απογοητευτικα που ηρθα σε επαφη, δεν υπηρχε περιπτωση να σκασω λεφτα για λαμπα, για ηχο στο σπιτι π.χ...βεβαια τοτε δεν υπηρχαν πολλα απο τα σημερινα καλα φτηνα μηχανακια που ανεφεραν τα παιδια (μονο κατι laney-engl της κακιας ωρας και κατι κακιστα marshall DSL 201-401 εβρισκες...η καθαρο παλιο fender!).