Καλησπέρα στην παρέα
Θα ήθελα να μοιραστώ τις απορίες μου σχετικά με τα είδη μουσικής που θέλουμε να παίξουμε και ποιές κιθάρες είναι πιό κατάλληλες
Διαβάζω πως όλους τους ρωτάτε "πες μας τί μουσική θέλεις να παίξεις για να σου προτείνουμε την πιό κατάλληλη κιθάρα"
Για κάποιον αρχάριο, σαν και μένα ας πούμε, πόσο μεγάλή διαφορά θα κάνει ο ήχος μιας Strat, μιας Tele ή μιάς Les Paul, έτσι ώστε να αγοράσει την πιό κατάλληλη ;
Εγώ πχ θα ήθελα να παίζω classic rock τραγούδια από Who, Deep Purple, Camel, Pink Floyd και στο τσακίρ κέφι Led Zepp
Εάν πάρω μια αξιοπρεπή strat ή μια Tele δεν θα έχω καλύψει τα περισσότερα είδη ;
Πχ. ένας απο τους αγαπημένους μου κιθαρίστες ο Andy Latimer των Camel έπαιζε αρχικά με Les Paul και αργότερα με Stratocaster.
Οι διαφορές στον ήχο είναι εμφανείς από κιθάρα σε κιθάρα αλλά για μας πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει ;
Ασφαλώς και δεν είναι όλες οι κιθάρες ίδιες και δεν ταιριάζουν για όλα τα είδη μουσικής πχ. για jazz ή heavy metal (αν και ο "Fast" Eddie Clark στους Motorhead έπαιζε με Fender)
Θα ήθελα την άποψή σας