Sfanfan ενδιαφέρον αυτό που λες αλλα δεν είναι ταλαιπωρία για σένα?
Αλήθεια πως σου φαίνεται η so Cal?
Μπα καθόλου πρόβλημα θα έπαιρνα μια κιθάρα μαζί ούτως ή άλλως (έχω κάτι φίλους που τσαμάρουμε όποτε κατεβαίνω) οπότε παίρνω μία charvel μαζί και την δοκιμάζεις. Not big deal.
Είχα γράψει 2 λόγια όταν την είχα πρωτοπάρει στο forum. Από τότε να σου πω ότι άλλαξα τον 3θέσιο με ένα Dimarzio και βελτιώθηκε πολύ η αίσθησή του, και άλλαξα το volume με ένα push/pull knob που σπλιτάρει τους μαγνήτες και ...αποκάλυψη, οι SD παίζουν πάρα πολύ καλά και σαν μονοί, ενώ προσφέρει και πολύ καλούς ήχους και στις 3 θέσεις.
Τιμή: 769,00 euro
Specs: Alder body, one-piece maple neck, maple fretboard, 22 jumbo frets, 648mm scale, 43mm nut width, Grover Mini Rotomatic machine heads, Floyd Rose FRT-O2000 double locking tremolo, Seymour Duncan T6-6 Bridge pickup Seymour Duncan SH-6N pickups, 1x master volume control, 1x 3-way switch, 1-ply black pickguard, black hardware
Θετικά: Το unfinished μανίκι της και τα τάστα της, το όνομα στο headstock, οι μαγνήτες της, γνώριμο σώμα, γενικά ο ήχος της, το look της
Αρνητικά: Η θέση του 3-θέσιου διακόπτη και το γενικότερο feeling του. Το χρώμα είναι πιο σκούρο από τις φωτογραφίες. Το Floyd Rose βγάζει μία «φτήνια», δεν χάνει κούρδισμα στη χρήση αλλά σαν parts (λεβιές, βιδάκια κτλ) δεν … Στο σώμα υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες κακοτεχνίας (π.χ μέσα στο cavity του floyd rose), τπτ ιδιαίτερο το αναφέρω όμως.
Βαθμολογία: 7,5/10
Σχόλια: Με το που μου ήρθε από τον thomann της άλλαξα χορδές. Αν και η κιθάρα είχε σεταριστεί με καινούργιες χορδές, η αίσθηση που μου έδινε με τις GHS 10-50 EJ δεν μου άρεσε. Βαριά και δύστροπη, οπότε με το καλημέρα τις πέταξα και έβαλα ένα set Bulk Strings 10-48 και την κούρδισα σε Drop D. Ρύθμισα ελατήρια και Floyd από την αρχή, και η κιθάρα ανάσανε. Τρομερό μπράτσο, πάρα πολύ καλά κομμένο και φτιαγμένο.
Jumbo τάστα, unfinished (καταπληκτική αίσθηση, αλλά μετά από μερικές ώρες οι πρώτες μαυρίλες στο maple εμφανίστηκαν, καθαρίζουν πάντως), καλοί μαγνήτες (δεν τους ήξερα) και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο neck ο οποίος θυμίζει single χωρίς το hum. Πολύ καλο set. Ο τριθέσιος είναι μακράν στη χειρότερη θέση –εργονομικά ever, και επίσης έχει περίεργη αίσθηση κατά την χρήση, σαν να είναι κούφιο όλο το pickguard και κάνει ένα χαρακτηριστικό θόρυβο όταν αλλάζεις θέσεις (δεν περνάει στον ενισχυτή). Ηχητικά η κιθάρα είναι super. Οι SD κάνουν καλά τη δουλειά τους, το Floyd χωρίς να χάνει δεν με ενθουσίασε κυρίως λόγω αίσθησης, θα το άλλαζα μελλοντικά με ένα original αν το έβρισκα μεταχειρισμένο σε καλή τιμή.
Στο καθαρό κανάλι του jvm χαμηλώνοντας λίγο το volume της κιθάρας το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό έως καλό για τα καθαρά. Όλες οι θέσεις έχουν κάτι να πουν ηχητικά. Η κιθάρα είναι hard rock/metal και δεν το κρύβει, οπότε οι αντίστοιχες απαιτήσεις των παιχτών θα καλυφθούν και με το παραπάνω. Σε medium-gain/high-gain καταστάσεις η κιθάρα είναι στα χωράφια της. Η απουσία tone knob δεν με χάλασε καθόλου, ίσα ίσα μου έβγαζε μία 80’s φάση, πολύ καλός δυνατός και ευκρινής ήχος, μου άρεσε ιδιαίτερα ο neck μαγνήτης, αλλα και ο bridge είναι δυναμίτης.
Overall είναι μία πολύ τίμια κιθάρα, θα μπορούσε να βγει υπό το logo της fender, αφού επί της ουσίας είναι μία hot-rod strat με Η-Η configuration. Νομίζω ότι στα χρήματα της, και ειδικά αν αρχίσουν να παίζουν μεταχειρισμένες, είναι ταμάμ για κάποιον που ψάχνει το κλασσικό look της Strat, «σπαρτιάτικη» φιλοσοφία, Floyd rose, humbuckers και εξαιρετικό μανίκι.