Φόρουμ.. Έχω νεύρα και θέλω να μου πείτε αν είμαι ο μόνος τρελός.
Ώς γνωστόν όταν κάποιος κάνει μια συναλλαγή κάτω των 25euro πλέον δεν απαιτείται η χρήση PIN. θεωρητικά αυτό γίνεται για να γίνουν πιό γρήγορες οι συναλλαγές μας. Εγώ λοιπόν πήρα την τράπεζα μου και τους είπα ότι προσωπικά το θεωρώ οξύμωρο να έχω PIN και πρακτικά να μην έχω γιατί σε μία ενδεχόμενη κλοπή της κάρτας μου μπορεί να γίνει χρήση της 10,20, Χ φόρες χωρίς να ζητηθεί PIN, οπότε και ζήτησα να έχω PIN σε κάθε συναλλαγή ανεξαρτήτως ποσού. Η απάντηση που πήρα είναι ότι αυτό δεν γίνεται και αντ'αυτού με παρότρυναν να ενεργοποιήσω την υπηρεσία SMS, δηλαδή όταν γίνεται κάποια συναλλαγή με την κάρτα μου να μου έρχεται ένα SMS και σε περίπτωση που δεν έχω προβεί εγώ στην εν λόγω κίνηση να ακυρώσω την κάρτα.
Κατ'εμέ αυτό είναι ημίμετρο γιατί δεν διασφαλίζει την μη περάτωση της συναλλαγής παρά μόνο σε ειδοποιεί ( κάλλιστα θα μπορούσα να κοιμάμαι ή να είμαι σε πτήση και να μην πιάνει το κινητό μου ή απλά να μην έχω σήμα)
Όπως με πληροφόρησε η υπάλληλος της τράπεζας η υπηρεσία αυτή κοστίζει 2 γιούρα τον μήνα. Και μαντέψτε για κάποιον που έχει 4 κάρτες (δεν έχω αλλά λέμε )..οοοοοκ.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως βγάζουν απο την μύγα ξύγκι..το σύστημα PIN ήταν και είναι ένα ωραιότατο σύστημα διασφάλισης. τώρα με αυτό το μέτρο
α. η τράπεζα σε αφήνει ευάλωτο
β. σε χρεώνει για κάτι δεδομένο
και στην τελική γιατί να μην υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αν κάποιος θέλει να ενεργοποιήσει την ανέπαφη συναλλαγή ή όχι.
τελικά μήπως είμαι εγώ τρελός?