φίλε το μεγαλύτερο πρόβλημα της κιθάρας ήταν το μήκος των δεξιά βιδών. Απλά .... έβρισκαν στο fretboard!!!!! Για την τριβή που λές, δυστυχώς χρειάζεται, όταν τα ξύλα είναι μαλακά (basswood, maple ένας Θεός ξέρει από πού), εκεί που κατέληξα είναι :
- ενίσχυσα με πριονίδι και ξυλόκολα τις υπάρχουσες σπέιρες (στο πρόγραμμα καβίλιες απο indian rosewood)
- άλλαξα όλες τις βίδες (με ίδιας διάστασης ξυλόβιδες του εμπορίου)
- έβαλα ροδέλες στις μακριές βίδες (δεξιά), ωστε να μην βρίσκουν στο fretboard
- γυαλοχάρτισα ελαφρώς τις επιφάνειες
- αφαίρεσα το παλιό χάρτινο neck shim και το αντικατέστησα με όμοιο κομάτι αυτοκόλητου γυαλόχαρτου
- έτσι κέρδισα την σταθερότητα που έλειπε
είναι καιρό τώρα που μετράω τα κενά - clearances μεταξύ σώματος και neck heel και είναι στο ίδιο σημείο. Το sustain έχει εκτιναχθεί!!! Το intonation είναι σωστό, και επίσης η σταθερότητα κουρδίσματος. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτε απο τα καλύτερα floyd, αν και είναι edge zero ii (υποτίθεται κατώτερο του edge zero)
Υπόψην οτι η κιθάρα έκανε καινούργια 1200 ευρώ, και εγώ την πήρα 890 υποτίθεται καινούργια. Νομίζω απλά οτι η ταλαιπωρία ήταν μέσα στην τιμή. Απλά ήταν πουστιά εκ μέρους Θωμά να μην το παραδέχονται οτι μου πούλησαν b-stock σε τιμή καινούργιου.
στείλε φώτο μαν, γουστάρω μπασιές αν και ποτέ δεν έπαιξα.