Οπως φαινετε,αποφασησα να κανω το μπρατσο να μπαικει οσο πιο μεσα στο σωμα γινετε,και φτανει πιο πισω απο τον neck μαγνητη,για να πετηχω καλυτερο sustain.Παντα ξερωντας ποσο πρεπει να ειναι η ταδε αποσταση και το ταδε υωος,πληροφοριες που της βρηκα ευκολα στο ιντερνετ.
Μετα επρεπε να κολησω top γιατι το σωμα δεν ειχε το παχος που ηθελα(η πατατα που ελεγα οταν ισιαξα τα ξυλα..)και σαν να μην εφτανε αυτο,αντι για ξυλο αγιουζ,μπερδευτικα και πηρα αμπουρα(ειναι ενα κλασικο ξυλο απο καπακι ακουστικης κιθαρας)
Ετοιμασα ολα τα καναλια που θ περασουν αργοτερα καλοδια,μαγνητες,control cavity κτλ και κολησα το "καπακι"
Με το ρουτερ(οχι αυτο του ιντερνετ) και μαχαισρι που "αντιγραφει"
http://www.tsipouridis.gr/dat/87D4FBBC/thumbnail.jpg?635886415783125000εκοψα το top ακριβως ιδιο με το σωμα(συτο εγινε και σε ταστιερα-μπρατσο),ανοιξα τις τρυπες για τους μαγνητες,κλειδια στο headstock κτλ και αρχισα τα λουστρα(πολυ μου την σπαει οτι εχει να κανει με βαψιμο γενικα) και τελος περασα τα ταστα και γενικα τα ψιψινια και τα κοκοκοψαρα και συναρμολογισα το οργανο.
Παντα να εχουμε κατα νου οτι μπορει να συναντισουμε ροζο και να πρεπει να αντικαταστισουμε το κομματι αυτο.
Τελος ωριστε και η φωτο με την μπασουκα.
Τωρα να πω για κοστολογιοα κτλ
Το μπασο το εκανα,γιατι GASαρω ενα που κανει 4000usd+φπα+μεταφορες κτλ και ο τιπας που το φτιαχνει δεν μου εχει απαντησει 3 χρονια στο ημεηλ και πισμοσα.Οποτε επιλογες ξυλων κτλ ειναι αυτες γιατι προσπαθω να πλησιασω ενα συγκεκριμενο οργανο.Δεν πηγα σε οργανοποιο γιατι σαφος θα κοστιζε παραπανο,σαφος το αποτελεσμα θα ηταν καλυτερο,αλλα απο την αλλη το απολαυσα και για καποια πραγματα ειμαι σιγουρος οτι ειναι οπως τα ηθελα(αντε να του ελεγα να βαλει carbon μεσα στο μπρατσο,και να ξερω αν οντως εβαλε η οχι..)
Οποτε εχουμε και λεμε
ξυλα 160 ευρω(και εχω περισεβμα για ακομα 1-2 οργανα)
υλικα τυπου κλειδια,γεφιρα κτλ80-100 ευρω (φυσικα εξαρτατε και τι θα βαλεις)
μαγνητες 210 ευρω (επησεις δεν ειναι στανταρ)
το ηλ.κικλομα 110 ευρω
βερνικια 35 ευρω(και εχω περισεβμα να βερκινωσω το μισο συνθετο αλλα δεν ειχε πιο μικρη συσκευασια)
βαλε και κανα 20 ευρω που εδωσα στον ξυλουργο που μου εκανε κατι δουλιες με εργαλια που δεν εχω εγω+εξωδα αποστολης για καποια υλικα,βενζινες σου-μου-του αλλα 50-60
Συνολο περιπου στο 700αρι.
Δεν ειναι λιγα,επιλογες για καλο οργανο σε αυτο το ποσο πολλες,και χορισ να ιδρωνεις/τσατιζεσε/αγχονεσε κτλ,οργανοποιος μου ζητησε 1200-1500 για να το κανει,οποτε καταφερα και κρατησα μια σεβαστη αποσταση απο αυτο το ποσο,εαν ημουν πιο προσεκτικος και τυχαιρος,απο τα ξυλα θα γλυτωνα 90 ευρω και δεν θα πεισεβε ουτε για προσαναμα για το τζακι.
Αυτα

οποις θςλςι ας το δοκιμασει,θα το διασκεδασει και θα μαθει παρα πολλα πραγματα για το οργανο(ειτε κιθαρα ειτε μπασο)